Chelsea cruiset inn til seier

Jubelkveld og fire mål mot Real Betis.

(Dagbladet.no:) Det ble en underholdende, men relativt uspennende kamp nordmannen Terje Hauge dømte i mesterligaoppgjøret mellom Chelsea og Real Betis i kveld.

Oppgjøret endte med en klar firemålsseier til hjemmelaget Chelsea, og selv om spanjolene med Joaquin i spissen var farlige i starten av kampen, ble det raskt klart hvor de tre poengene ville havne.

Drømmemål av Crespo
Didier Drogba åpnet scoringsballet med en lav suser etter å ha blitt spilt igjennom av Michael Essien. Ricardo Carvalho pirket inn 2-0 etter en keepertabbe like før pause, og i andre omgang la de blå inn et ekstra kontrings-gir.

Joe Cole scoret enkelt etter en kontring som Essien startet et kvarter ut i andre omgang, og konfekten ble delt ut et par minutter senere.

Shaun Wright-Phillips slo et knallhardt innlegg inn i boksen, der dukket Hernan Crespos langhårede hode opp og styrte ballen knallhardt i nettet.

- Michael Essien var fantastisk i dag, sa John Terry til Sportinglife etter kampen.

- Dette er et flott resultat for oss, vi har ikke scoret så mye i Europa og er veldig fornøyde, la Chelsea-kapteinen til.

José Mourinho var også sitt vanlige selvsikre jeg etter seieren.

- Nå tror jeg alle forstår hvor stort dette laget egentlig er, sa Chelsea-sjefen til Sky Sports.

Cech på benken
Manager Mourinho valgte å spare førstemålvakt Petr Cech, mannen som skal stoppe Norge i VM-playoffen overlot keeperplassen til Carlo Cudicini.

STORTALENT: Shaun Wright-Phillips slo innlegget til Hernan Crespos drømmemål mot Real Betis. Foto: AP
STORTALENT: Shaun Wright-Phillips slo innlegget til Hernan Crespos drømmemål mot Real Betis. Foto: AP Vis mer

Selv med reservekeeperen i mål ble det altså en overlegen seier til et Chelsea-lag som begynner å bli vant til denslags, og London-laget topper da også sin mesterligagruppe, på samme poengsum som Liverpool.


SCORINGSFEST: Asier Del Horno (t.v.) gratulerer sine to lagkamerater Ricardo Carvalho og Didier Drogba med hvert sitt mål.