- Chelsea, det er som å trene Brasil

Og Luiz Felipe Scolari vet hva han snakker om.

• Direkte 14.30: Chelsea - Liverpool.

(Dagbladet.no) Vinneren av dagens storkamp på Stamford Bridge vil lede Premier League alene og skaffe seg ei luke på tre poeng ned til taperen og Hull.

Både Manchester United og Arsenal har snublet denne sesongen - Chelsea og Liverpool er begge ubeseiret. Begge har seks seire og to uavgjort i Premier League, men blåtrøyene er har vært mer overlegne i kampene sine.

28-3 er den fantastiske målforskjellen til vestlondonerne i serie- og cupkampene.

- Jeg har et spektakulært lag, akkurat som da jeg trente Brasil, sier Luiz Felipe Scolari, som ledet brasilianerne til VM-gull i 2002.

- Lytter til spillerne

José Mourinho tok Chelsea til nye høyder da han kom til London, men erstatteren Avram Grant lyktes ikke. Det ble sølv i serien og to finalenederlag mot henholdsvis Tottenham og Manchester United. Det var ikke godt nok for Roman Abramovitsj, og inn kom Scolari.

- Nøkkelen er at jeg er en demokratisk mann, sier Scolari til The Observer.

- Chelsea, det er som å trene Brasil

- Jeg lytter til det spillerne mine sier og jeg vet hva de trenger og vil ha. Jeg er en normal mann, jeg er en morsom mann, jeg er en familiemann, jeg er en venn i gruppa - en stor venn. Jeg slåss for gruppa mi, det er hovedregelen min, sier han.

Nå spiller Chelsea angrepsfotball minst like underholdende og godt som da Mourinho ledet dem til to strake seriegull. Det er derfor Scolari tør å sammenlikne laget med det han førte til VM-gull for seks år siden.

Fryktet pressen

- Laget vårt er mer «brasiliansk» nå. Søramerikanske spillere improviserer mer og er ikke så taktisk bevisste. De prøver ofte på andre ting i kampene enn vi har trent på. Engelske spillere er mer profesjonelle - de tenker seg om og de gjør de vi snakket om før kampen. Det er den største forskjellen. Spillerne i Premier League er mer systematiske. Jeg liker begge disse stilene og når du kan blande dem - da har du et spektakulært lag.

Scolari var også aktuell som Sven-Göran Erikssons etterfølger som England-manager, men den daværende Portugal-treneren sa at blant annet den pågående pressen var en årsak til at han takket nei. Han var også skeptisk før han kom til London for å lede Chelsea.

- Jeg var litt redd da jeg kom hit. Jeg snakket ikke engelsk og jeg var litt redd for hva avisene ville skrive om privatlivet mitt. Men etter tre måneder er jeg veldig tilfreds og livet her er fantastisk. Media respekterer det vi ble enige om og jeg prøver å åpne klubben mer for pressen, sier han.

Men først skal gutta hans forsøke å åpne Liverpool-forsvaret, sånn at de fortsatt vil lede Premier League når dagens kamper er over.

ALT FOR LAGET: Luiz Felipe Scolari sier han er villig til å gå i krigen for laget sitt. Foto: REUTERS
ALT FOR LAGET: Luiz Felipe Scolari sier han er villig til å gå i krigen for laget sitt. Foto: REUTERS Vis mer
VERDENSMESTER: Her ankommer Scolari og resten av verdensmesterne fra 2002 Brasilia etter triumfen i Japan og Sør-Korea.
ENGASJERT: I ettermiddag kan Luiz Felipe Scolaris Chelsea skaffe seg et forsprang i Premier League.
STORTRIVES: Scolari fryktet pressen, men nå spøker han med dem.