Chelsea-drakter med Riises navn

Nordmannen mobbes etter selvmålet.

• Dagbladet.no direkte: Chelsea-Liverpool på live.dagbladet.no fra kl. 20.45.

LONDON (Dagbladet): John Arne Riise kan regne med jubel fra Chelsea-fansen når han i kveld kommer til Stamford Bridge. Noen av dem har gått så langt at de har kjøpt seg Chelsea-trøyer med Riises navn og nummer på ryggen.

- Etter selvmålet på Anfield vil Riise alltid ha en plass i Chelsea-fansens hjerter. Han er alltid velkommen på Stamford Bridge, sier de to islandske supporterne Astgeir og Farrar til Dagbladet.

Etter kampen mot Manchester United på lørdag var det flere Chelsea-fans med Riise-drakter å se i gatene. Og Chelsea-fansen har allerede lagd klart en omskriving av de rødes Riise-sang.

Riise bryr seg ikke

John Arne Riise har brukt den siste uka til å bygge seg opp etter skuffelsen i den semifinalekampen. Han bryr seg lite om vitsetegninger og kriseoverskrifter. Kampen mot Birmingham på lørdag gjorde godt, og nordmannen mener at han nå er klar for en ny semifinale.

- Etter kampen reise jeg rett hjem. Jeg snakket ikke med noen. Jeg måtte bare tenke på meg selv. Jeg forsto at jeg måtte komme meg videre, og det føler jeg at jeg har klart, sier Riise til Liverpool sin hjemmeside.

Han beskriver seg selv som mentalt sterk, og derfor tror han at det vil gå greit dersom han får sjansen mot Chelsea i kveld.

ET LITE STIKK: Forhåpentligvis er ikke John Arne Riise for selvhøytidelig. De to islandske Chelsea-supporterne Astgeir og Farrar legger iallfall ingenting imellom når de mobber nordmannen for selvmålet på Anfield forrige uke. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET
ET LITE STIKK: Forhåpentligvis er ikke John Arne Riise for selvhøytidelig. De to islandske Chelsea-supporterne Astgeir og Farrar legger iallfall ingenting imellom når de mobber nordmannen for selvmålet på Anfield forrige uke. Foto: KEITH HAMMETT/DAGBLADET Vis mer

- Jeg er sterk, og jeg klarer å få ting fort ut av hodet. Å komme tilbake på banen så fort som mulig var viktig. Når det gjelder kampen mot Chelsea er jeg fokusert på å gjøre det så godt som mulig dersom jeg får sjansen, sier Riise.

- Ingen tenker lenger på selvmålet. Vi må bare prøve å vinne kampen. Resultat fra den første kampen vil ikke bety noe. Vi vet at vi kan vinne. Det handler om å reise ned dit med selvtillit og vite at vi kan score, sier nordmannen.

Rettferdig dommer

Liverpool-manager Rafael Benitez håper på en god og rettferdig dommer i kveldens kamp. Riise scoret selvmålet i det femte minuttet på overtid på Anfield. Mange mener at kampen burde ha vært blåst av på et tidligere tidspunkt.

Benitez har studert statistikken til kveldens kampleder, og han litt bekymret over at hjemmelaget som regel vinner kamper hvor italienske Roberto Rossetti dømmer. Han har så langt dømt seks mesterligakamper denne sesongen. Fem har endt med hjemmeseier. Unntaket var Chelseas borteseier mot Valencia.

- Jeg håper han skjønner at han må være sterk. I den første kampen var ikke dommeren heldig med alle sine avgjørelser. Jeg håper det blir annerledes denne gangen, sier Benitez.

Han prøver å dempe forretningspresset ved å skyte av sesongen, uavhengig av kveldens resultat.

- Jeg synes det er viktig at vi har sikret oss fjerdeplassen i ligaen, Det har vært et mål de siste sesongene, og det har vi klart.

Chelsea-drakter med Riises navn