Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea er blitt svakere

Arsenal-profil forbløffet over kollapsen mot Sunderland.

UTSPILT OG UTKJEMPET: Chelseas seiersvante spillere gikk på sitt største hjemmetap siden 2002 med 0-3 mot Sunderland. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
UTSPILT OG UTKJEMPET: Chelseas seiersvante spillere gikk på sitt største hjemmetap siden 2002 med 0-3 mot Sunderland. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

(Dagbladet): Med full pott på de fem første kampene og 21-1 i målforskjell virket Chelsea fryktinngytende sterke i starten av sesongen.

I det siste har imidlertid svakhetstegnene begynt å melde seg. 0-3-tap hjemme mot Sunderland var en atombombe av et resultat, og det største nederlaget Chelsea har opplevd på eget gress på åtte år.

For tittelrivalene var det selvsagt oppløftende å se hvordan blåtrøyene kollapset. Chelsea hadde riktignok John Terry, Alex, Michael Essien og Frank Lampard på skadelista, men Arsenals Samir Nasri tror ikke det er hele forklaringen.

- Fraværet til sentrale spillere betydde selvsagt mye. Men Chelsea har mistet Ballack, Deco og Ricardo Carvalho, og de har ikke greid å erstatte dem. Førsteelleveren deres er bra, men stallen har tapt seg litt både i kvalitet og kvantitet sammenlignet med forrige sesong, sier franskmannen ifølge The Independent.

Unggutter på benken
I tillegg til spillerne Nasri nevner har Chelsea også kvittet seg med Juliano Belletti og Joe Cole. Inn har Ramires og Yossi Benayoun kommet. Nedskjæringene i stallen sparer angivelig klubben for rundt 200 millioner kroner i lønnsutgifter sammenlignet med fjoråret.

Ser man på benken Chelsea hadde mot Sunderland er det vanskelig å oppdage den bredden eksperter har snakket varmt om:

BEKYMRINGSVERDIG: Florent Malouda innrømmer at måten Chelsea tapte kampen på var skremmende. Her feirer Danny Welbeck 3-0-målet sammen med lagkompisene. Foto:  (AP Photo/Akira Suemori)
BEKYMRINGSVERDIG: Florent Malouda innrømmer at måten Chelsea tapte kampen på var skremmende. Her feirer Danny Welbeck 3-0-målet sammen med lagkompisene. Foto: (AP Photo/Akira Suemori) Vis mer

Der satt nemlig unggutter som Sala, Bruma, Kakuta, Van Aanholt, McEachran, Turnball og Kalou. Selv om flere av dem nok har potensial til å prege Premier League på lengre sikt, er det kanskje for mye å forvente at de skal gjøre en tilfredsstillende jobb allerede nå.

At den regjerende ligamesteren skulle bli så overløpt på eget gress, og tape både sjansestatistikken og kampen med såpass stygge sifre , var uansett en stor overraskelse for de fleste.

Også for Samir Nasri.

- Jeg ble veldig overrasket. 0-3 hjemme mot Sunderland? Nei. Jeg tenkte kanskje det i beste fall kunne bli uavgjort, eller 0-1-tap. Men 0-3? Nei, nei, nei. Ikke i det hele tatt, sier han.

10 av 10 i smerter
Florent Malouda, som ble byttet ut før times var spilt, innrømmer at spillerne har fått seg en tankevekker.

- Heldigvis topper vi fortsatt tabellen, men det er ikke til å legge skjul på at måten vi tapte på var litt bekymringsverdig, sier han.

MENER CHELSEA ER SVEKKET: Samir Nasri synes ikke Chelsea har greid å erstatte spillerne de kvittet seg med i sommer. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
MENER CHELSEA ER SVEKKET: Samir Nasri synes ikke Chelsea har greid å erstatte spillerne de kvittet seg med i sommer. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Chelsea har nå to poeng ned til Arsenal og tre til Manchester United. Nå venter to bortekamper mot Birmingham og Newcastle, før de har sterke lag som Tottenham, Everton, Manchester United og Arsenal i de fire påfølgende matchene.

Med andre ord går vi spennende tider i møte, og for Chelsea hjelper det ikke at kaptein John Terry kan vise seg å være ute i flere måneder.

I Daily Mail i dag sier han at smertene når han spiller står til 10 av 10 på smerteskalaen. Terry sliter med en nevrologiske smerter som starter øverst i beinet og forplanter seg nedover til leggen.

- Det har nådd et stadie hvor jeg ikke greier å holde det gående. Før gikk det greit å komme seg gjennom kampene, fordi adrenalinet stenger smertene ute, men nå er det ikke noe å tenke på lenger. Etter kamper har jeg det vondt og får ikke sove i det hele tatt. Smertene sto til sju av 10 tidligere. Nå er det 10 av 10. Jeg trenger noen ukers hvile, besøke noen spesialister og bli kvitt problemet, sier Terry.

SMERTEHELVETE: John Terry sier smertene når han spiller står til 10 av 10 på smerteskalaen. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
SMERTEHELVETE: John Terry sier smertene når han spiller står til 10 av 10 på smerteskalaen. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling