Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea ett poeng unna gullet

Ingen problemer mot Everton.

(Dagbladet.no:) Chelsea - Everton 3-0. For et par uker siden så det ut til at det virkelig kunne bli spennende i gullkampen i Premier League.

Men da Chelsea slo Bolton på langfredag og United bare klarte uavgjort hjemme mot Sunderland, forsvant det meste av spenningen.

Og til tross for Uniteds seier mot Tottenham tidligere i dag, forsvant ytterligere litt av spenningen.

Chelsea leder nå med ni poeng, og det er tre kamper som gjenstår. Londonerne har også mye bedre målforskjell.

Får José Mourinhos gutter ett poeng til på de neste kampene, er alt avgjort.

Lampards 50.

Etter 28 minutter tok Chelsea ledelsen. Didier Drogba vant ballen på midtbanen, og avanserte framover. Han spilte ballen inn til Frank Lampard sentralt. Chelseas toppscorer nettet for 16. gang i serien, da han skjøt langs bakken i nærmeste hjørne.

Ingen midtbanespillere har tidligere scoret så mange i Premier League. Dette var Lampards 50. Premier League-mål for klubben.

MOT NY TRIUMF: Chelsea kjørte over Everton etter pause, og vant lett. Foto: REUTERS
MOT NY TRIUMF: Chelsea kjørte over Everton etter pause, og vant lett. Foto: REUTERS Vis mer

Begge lagene hadde et par andre sjanser i 1. omgang, men omgangen ble preget av Chelsea-dominans og ikke så mange gode scoringsmuligheter.

Oppgaven ble ikke akkurat noe enklere for gjestene, da de ble redusert til ti spillere bare noen minutter etter hvilen.

Kjørte over Everton

Lee Carsley taklet Drogba bakfra, og dommer Rob Styles dro umiddelbart opp det røde kortet. Drogba hinket av banen, men kom seg ut på matta igjen etter hvert.

Det skal Chelsea være glade for.

Etter en drøy time stanget han en corner fra Lampard i mål.

Like etter fikk Chelsea og Joe Cole et mål feilaktig annullert for offside. Verken Drogba eller Hernan Crespo var på feil side i forkant av scoringen.

18 minutter før slutt dyttet Leon Osman ballen inn til keeper Richard Wright, som plukket den opp. Osman prøvde ikke spille inn til keeper, men Chelsea fikk likevel indirekte frispark sju meter unna målstreken.

Drogba dyttet ballen ut til Lampard, som skjøt rett i den enorme muren av Everton-spillerne.

Michael Essien fikk til slutt ballen utenfor feltet, dro seg forbi to-tre spillere og dunket ballen opp i nettaket.

Med én mann mindre i nesten en hel omgang hadde ikke Everton noe å stille opp med. Og Chelsea har snart begge henda rundt Premier League-pokalen.

FULGTE MED: Chelsea-spillerne tittet ofte opp på storskjermen før kampen. Der så de høydepunktene fra Uniteds kamp mot Tottenham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling