Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea ett steg nærmere gullet

United reddet ett poeng på dommertabbe. Vi fulgte kampene: Premier League

(Dagbladet.no): Chelsea - ingen over og ingen ved siden. Slik var det også før kveldens Premier League-runde, men nå har London-klubben for alvor tatt grepet om gullkampen.

To mål av Dider Drogba tidlig i førsteomgang, begge gangene etter flott forarbeid av Frank Lampard og slett forsvarspill av Gareth Southgate, gjør at Chelsea ligger svært godt an til å ta sitt første seriegull på femti år.

For mens Chelsea virker uslåelige, fortsetter United og Arsenal å «feile» inn i mellom. Det betyr avstand i poeng.

Chelsea leder nå med syv og elleve poeng på henholdsvis Arsenal og Manchester United.

Det burde vært fem og ni - som før kampen.

Store Arsenal-sjanser

Arsenal fikk en skikkelig ørefik av Shaun Wright-Phillips etter 32. minutter. Han klinte like godt ballen i vinkelen fra langt hold.

Men derifra og inn styrte Arsenal kampen. Fredrik Ljungberg utlignet drøye kvarteret før slutt.

Og Robin Van Persie skjøt i treverket fra frispark, før han kort tid etter bredsidet et innlegg fra innbytter Jermaine Pennant like over fra kloss hold.

Dommertabbe

Stort bedre var det ikke med effektiviteten i United-leiren. Problemet til Alan Smith var ikke at han ikke fikk nok sjanser. Problemet var omsettingen, som da han snurret rundt drøye ti minutter før slutt og skjøt himmelhøyt over - innenfor 16-meteren.

Men det kunne gått enda verre. Roy Carroll tok seg en luftetur langt utenfor eget målområde og klarerte ballen i en Totteham-spiller. En duell oppsto og ballen ble headet til Mendes - som klinte ballen i retning Carrolls egen bakgård.

United-keeperen rakk akkurat tilbake, men greide likevel på en utrolig måte å fomle ballen - klart - over streken.

Det så ikke dommeren som vinket spillet videre.

Feberredning

Gabriel Heinze gjorde klar skuddfoten like etter. Frispark til United. Heldigvis vartet Robinson i Tottenham-buret opp med nok en feberredning.

Tre hjemmepoeng ville vært blodig urettferdig, dommertabben tatt i betraktning.

Og dermed seiler Chelsea ytterligere i fra.

Leon Osmans seiersmål for Everton helt på tampen, rokker ikke ved det.

<B>HELTEN PÅ STAMFORD BRIDGE:</B> Didier Drogba gjorde kort prosess med Middlesbrough tidlig i første omgang med sine to scoringer.
<B>TABBE-CARROLL:</B> Roy Carroll prøver febrilsk å rette opp sin egen tabbe, klarer det ikke, men blir reddet av dommeren som ikke får med seg at ballen er langt over streken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media