Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea etterforskes - risikerer poengstraff

- Ulovlig spillerkontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det engelske fotballforbundet har besluttet å åpne etterforskning mot Chelsea etter påstander om at klubben igjen har hatt ulovlige møter med spillere under kontrakt. Nå kan klubben bli fratatt poeng.

Det er Leeds som har innklaget den regjerende ligamesteren til forbundet, og saken blir ikke mindre spesiell ved at mannen bak er tidligere Chelsea-eier Ken Bates.

Bates, som solgte sin eierandel i Chelsea til Roman Abramovitsj i 2003, er nå styreformann i Leeds. Allerede 3. august anmodet han fotballforbundet om å se på om Chelsea igjen har brutt lovveket ved spilleroverganger, og torsdag bestemte forbundet seg for å innlede etterforskning.

Med til historien hører det at fotballforbundet også skal se på en klage Chelsea har rettet mot Bates - der sistnevnte påstås å ha kommet med grove karakteristikker av ledelsen i klubben han tidligere eide.

Felles etterforskning

Bates har anklaget Chelsea for å ha forsøkt å lokke til seg stortalentene Tom Taiwo og Michael Woods bak Leeds-ledelsens rygg. London-klubben skal også ha gjort en ulovlig henvendelse og forsøkt å skrive kontrakt med Daniel Rose.

- Vi har mange og klare beviser på at Chelsea var aggressive og pågående i sine forsøk på å stjele disse spillerne fra Leeds, har Bates tidligere sagt.

Chelsea har på sin side avvist alle påstander om ulovlige metoder i sakene rundt Taiwo og Woods - og har i stedet anklaget Bates for å ha ærekrenket ledelsen ved sine påstander.

Bates skal i tillegg ha kalt ledelsen på Stamford Bridge «en gruppe lovbrytere fra Sibir».

Fotballforbundet og ledelsen i Premier League besluttet torsdag å starte felles etterforskning i saken.

Ikke første gang

Skulle Bates få medhold i sine anklager vil Chelsea automatisk bli trukket tre poeng. Det er nemlig ikke første gang Chelsea er i søkelyset for å ha kontaktet spillere som er under kontrakt. I januar 2005 kontaktet klubben Arsenal-back Ashley Cole ute å ha forhørt seg med ledelsen på Highbury først. Saken fikk voldsom oppmerksomhet på fotballøya.

Det hele endte med at Chelsea ble bøtelagt med rundt 3,5 millioner kroner. Cole måtte ut med en drøy million, mens Chelsea-manager José Mourinho fikk en bot på 2,2 millioner kroner.

På toppen av det hele fikk klubben klar beskjed om at den ville bli trukket tre poeng dersom episoden gjentar seg.

Chelsea havnet også i konflikt med Tottenham i fjor fordi klubben angivelig forsøkte å lure sportsdirektør Frank Arnesen vekk fra London-rivalen. Saken endte med at Arnesen skrev under for Chelsea, som på sin side måtte betale kompensasjon til Tottenham.

(ANB)

ANGRIPER GAMLEKLUBBEN: Leeds-boss Ken Bates mener Chelsea har kontaktet to av hans spillere på ulovlig vis.