Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-fans tatt med øks og køller

Planlagt masseslagsmål i Tyskland avverget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Bremen - Chelsea og resten av Champions League-kampene direkte klokka 20.45

(Dagbladet.no:) I forkant av kveldens Champions League-kamp mellom Werder Bremen og Chelsea har politiet aksjonert mot rivaliserende hooligans.

150 politifolk, fra både Tyskland og England, stoppet rundt 150 Chelsea-supportere i Hamburg i går kveld. Da var da på vei til et planlagt møte med 100 tyske hooligans, melder nyhetsbyrået AP.

I denne aksjon beslagla politiet en øks, køller og andre våpen. Flere av bråkmakerne hadde også på seg beskyttelselsutstyr, som blant annet leggskinn

22 personer ble pågrepet og plassert i politiets varetekt.

Kan bli bråk i kveld

Polititalskvinne Ulrike Sweden sier til Reuters at disse folka var såkalte kategori c-fans. Dette er personer som avtaler møter med andre hooligans.

Men takket være etterretning fra begge land ble dette møtet stoppet.

REVANSJE FOR BREMEN? Michael Essien og Chelsea vant 2-0 i den første kampen mot Frank Baumann og Werder Bremen. Foto: AP
REVANSJE FOR BREMEN? Michael Essien og Chelsea vant 2-0 i den første kampen mot Frank Baumann og Werder Bremen. Foto: AP Vis mer

- Vi forventer ikke mer trøbbel i Hamburg, men vi får se hva som skjer i Bremen i kveld, sier hun.

Ifølge en talsmann for Bremen-politiet har det foreløpig ikke vært noe bråk i byen.

- Det er rolig foreløpig, men du vet aldri hva som skjer når alkoholen begynner å flyte, sier han.

Chelsea trenger ett poeng

Chelsea topper gruppa med ti poeng etter de fire første kampene, og trenger bare ett poeng i de to siste for å være sikret en plass i åttendelsfinalene.

- Vi trenger fortsatt poeng for å gå videre og for å vinne gruppa. Vi ligger strålende an og har gjort det veldig bra så langt, sier Chelsea-manager José Mourinho ifølge BBC.

Werder Bremen har sju poeng og store forhåpninger om å kapre minst en andreplass. Det ser styggere ut fra Barcelona, som bare har én seier og fem poeng.

- Barcelona er et bra lag og en av favorittene til å vinne hele turneringen. Bremen spiller med litt mindre press, og er en outsider, mener Mourinho.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!