UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Chelsea-fans har startet en underskriftskampanje på internett hvor de vil ha Rafael Benitez ut av klubben så fort som mulig. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD/NTB scanpix
UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Chelsea-fans har startet en underskriftskampanje på internett hvor de vil ha Rafael Benitez ut av klubben så fort som mulig. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD/NTB scanpixVis mer

Chelsea-fansen har fått nok - går nye veier for å bli kvitt Benitez

Dette kan norske supportere også ta del i.

(Dagbladet): Rafael Benitez var uønsket av store deler av Chelsea-fansen allerede fra starten av da han fikk den midlertidige jobben som Chelsea-manager. Spanjolen klarte blant annet ikke å lede London-laget til finale i ligacupen, og må også ut i omkamp i FA-cupen etter 2-2 mot League One-laget Brentford.

Tidligere har Chelsea-fansen latt manageren få høre deres vrede på kampene fra tribuneplass, men nå går de nye veier for å bli hørt av Chelsea-ledelsen. Selv om Benitez bare er ansatt fram til sommeren er det mange supportere som frykter at han vil få forlenge avtalen. De ønsker 52-åringen ut av klubben så fort som mulig.

Det foreligger nå en begjæring på internett som du som Chelsea-supporter kan skrive under på om ønskelig. På change.org har allerede litt over 3400 mennesker skrevet under på begjæringen. De forsøker å få 5000 underskrifter i håp om at klubben vil ta ønsket til etterretning. I skrivet på siden står det blant annet følgende:

«Supporterne er livsnerven og sjelen til enhver fotballklubb. Som supportere har vi slått fast at Rafael Benitez ikke er ønsket i Chelsea, men styret brydde seg ikke om våre ønsker, og sparket en Chelsea-legende som hadde gitt oss Champions League-tittelen og FA-cup-seieren bare måneder i forveien.»

Etterpå kommer grunnleggeren med en del punkter som viser hvorfor fansen vil ha Benitez ut av Chelsea. Hele seansen er en parodi på en tidligere pressekonferanse Benitez holdt da han var Liverpool-manager, hvor han brukte uttrykket «her er noen fakta», før han ramset opp flere momenter.

• Vi tapte VM for klubblag mot Corinthians.

• Vi røk ut av ligacupen.

• Vi er ni poeng svakere i forhold til serielderen i Premier League enn da Benitez ble ansatt.

• Dårlige taktiske grep som å bytte forsvarere når vi ligger under har vært en gjenganger i taktikken til Benitez.

• Seiersprosenten har aldri vært svakere for en manager under Chelsea-eier Roman Abramovitch sin tid på Stamford Bridge.

• Den viktigste grunnen er at supporterne føler seg mindre knyttet til klubben og har stoppet å gå på kamper, samtidig som atmosfæren på hjemmekampene har blitt betydelig dårligere.

Er du enig i at Benitez må gå etter sesongslutt og ønsker å skrive under på kampanjen, kan du gjøre det selv om du bor i Norge.

P.S Samtidig som deler av Chelsea-fansen har fått nok, skriver Daily Mail at David Moyes kan bli mannen som erstatter Rafael Benitez ved sesongslutt.