Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-fansen kan puste lettet ut: Fabregas friskmeldt

Blir klar mot Everton.

KVITT SKADEN: Cesc Fàbregas (t.h) måtte gå av banen 50 minutter ut i ligacupsemifinalen mot Liverpool 27. januar, men den lille strekkskaden i låret er historie og spanjolen er meldt spilleklar. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix
KVITT SKADEN: Cesc Fàbregas (t.h) måtte gå av banen 50 minutter ut i ligacupsemifinalen mot Liverpool 27. januar, men den lille strekkskaden i låret er historie og spanjolen er meldt spilleklar. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB Scanpix Vis mer

Chelsea-manager José Mourinho har kommet med positive skadenyheter i forkant av midtukekampen mot Everton.

Cesc Fàbregas måtte gå av banen 50 minutter ut i ligacupsemifinalen mot Liverpool 27. januar, men den lille strekkskaden i låret er historie og spanjolen er meldt spilleklar.

- Jeg tror han (Fabregas) kommer til å spille onsdag. Lørdag bestemte vi oss for å beskytte ham og ta forholdsregler, sa Mourinho.

Både Fabregas og Willian var ifølge Mourinho småskadd foran møtet med Aston Villa, men kun brasilianeren spilte kampen. Manageren ønsket ikke å ta sjansen på å bruke to halvskadde spillere.

Matchvinner I Fabregas' fravær har Ramires tatt rollen ved siden av Nemanja Matic sentralt på Chelseas midtbane.

- Den beste Ramires er tilbake, og den beste Ramires spilte mot Liverpool, Manchester City og Aston Villa. Han er en annen type spiller (enn Fabregas), men han er fantastisk for oss, sa Mourinho.

Portugiseren brukte også tid på å rose matchvinneren fra helgens kamp mot Villa. Branislav Ivanovic klinket ballen opp i lengste kryss med venstrefoten og sikret tre Chelsea-poeng.

- Enhver spiss i verden ville vært stolt over et slik mål. For en høyreback å score et slik mål med venstrefoten er utrolig, spesielt siden det var den avgjørende scoringen.

Sliter på «brua» Gjestene fra Merseyside har ingen god statistikk på Stamford Bridge. De har ikke vunnet på Chelseas hjemmebane i serien siden 1994. Da hjelper det ikke at Roberto Martínez' mannskap på ingen måte har funnet formen så langt denne sesongen, noe én seier på de åtte siste kampene og en 12.-plass på tabellen illustrerer.

Den målløse kampen mot erkerival Liverpool i helgen var derfor en liten opptur for spillere og supportere.

- Vi er selvsikre og vil fortsette på samme måte. Vi vet det kommer til å bli en vanskelig kamp fordi Chelsea er det beste laget i ligaen for øyeblikket, sier Evertons Bryan Oviedo.

Til tross for den magre poengfangsten, har Everton unngått baklengsmål de tre siste kampene. Derfor er det kanskje ekstra godt for José Mourinho å vite at boksåpneren Cesc Fàbregas er tilbake på laget.

(NTB)