MANGLER STØTTE: Chelsea-sjef Andre Villas-Boas er offer for en maktkamp i spillergruppe, mener en norsk supporterleder. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
MANGLER STØTTE: Chelsea-sjef Andre Villas-Boas er offer for en maktkamp i spillergruppe, mener en norsk supporterleder. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Chelsea-fansen peker ut Terry, Lampard og Cole

Spillerne som krangler med Villas-Boas.

(Dagbladet): Britiske aviser var samstemte i dag, de fortalte at André Villas-Boas ville refse Chelsea-spillerne under ei straffeøkt på treningsfeltet søndag.

I stedet fikk han selv kjeft - av etablerte Chelsea-stjerner som misliker portugiserens taktikk, lagoppstillinger og lederstil.

Engelsk motstand Chelsea bekreftet ifølge nyhetsbyrået PA i dag at spillerne ble slept inn på ekstratrening søndag.

Even Strete er leder i Chelseas norske supporterklubb, og han mener spillerne som yppet seg mot sjefen er enkle å identifisere.

- Det er Frank Lampard, John Terry og Ashley Cole. Det er de engelske, for Didier Drogba var ikke der. Pluss Branislav Ivanovic kanskje, sier Strete til Dagbladet.

Han kjenner ikke til episoden selv, men tror ikke det er noen hemmelighet at Chelseas eldre stjernespillere er på kant med sjefen som vant trippelen med Porto våren 2011.

- Det er tydelig Villas-Boas ikke står i høy kurs hos Lampard og Terry, kanskje også Drogba. Hvis du husker feiringen mot Wolves, da gadd de ikke å løpe bort til manageren. Luiz og Ramirez var litt ivrigere, sier Strete.

Feiret ikke med sjefen Han peker på den mye omtalte planlagte måljubelen Villas-Boas ønsket sammen med spillerne.

- Det er en maktkamp i Chelsea nå, sier Strete.

Strete er ikke i tvil om hva han ønsker, men understreker at han i så måte ikke snakker på vegne av alle supporterklubbens medlemmer.

Han vil beholde Villas-Boas, kvitte seg med aldrende stjerner og heller godta dårlige resultater en stund.

- Jeg synes de skal prøve å beholde manageren. Jeg vil i stedet foreslå en utrenskning i spillerstallen, og senke kravene litt denne sesongen og neste.

Lampard og Cole ut? Chelsea-supporteren sier gjerne farvel til Florent Malouda, Jose Bosingwa, Didier Drogba, Paulo Ferreira, Salamon Kalou - pluss muligens England-stjernene Frank Lampard og Ashley Cole.

- Jeg vil beholde John Terry, og kanskje Lampard. Kanskje også Ashley Cole, men heller Lampard enn Cole, sier Strete.

Supporterlederen håper Villas-Boas får bli nåde fordi han viste hva han kan i Porto, og fordi Chelsea trenger kontinuitet etter seks mann i sjefsstolen siden Jose Mourinhos avgang i 2007.

FEIRING: Ikke alle Chelsea-spillerne tok turen bort til sjefen da Ramires scoret mot Wolverhampton. Foto: REUTERS/Darren Staples
FEIRING: Ikke alle Chelsea-spillerne tok turen bort til sjefen da Ramires scoret mot Wolverhampton. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Vi håper at Villas-Boa får mer tid, og det er styrken til Chelsea at de har en langsiktig og god eier i Abramovitsj - i motsetning til hva pressefolk har trodd.

Johnsen: - Tenk langsiktig Strømmen-trener Erland Johnsen spilte 136 kamper for Chelsea mellom 1989 og 1997, og har fortsatt et bankende hjerte for klubben på Stamford Bridge.

Den tidligere landslagsstopperen tviler ikke på at Chelseas veteraner skaper trøbbel for Villas-Boas.

- Jeg synes klubben må tenke langsiktig, og så får de tåle et dårlig år. Lampard, Terry, Cole og Drogba begynner å bli for gamle, Chelsea må bruke tid på å bytte ut dem. Det kan ikke drøye for lenge, for det må gjøres, sier Johnsen til Dagbladet.

- Er Villas-Boas rett mann til å ta den fighten?

- Det er et godt spørsmål, fordi Villas-Boas er nesten like ung som dem. Han er fersk som trener, den største utfordringen er å hanskes de store stjernene. Han er avhengig av støtte fra Abramovitsj nå, og det er bra at eieren viser interesse.

Johnsen tror litt kjekling på trening kan være positivt.

- Jeg tror det alltid er godt å få litt klarere luft. Når det går så dårlig som i år, må alle må gå i seg selv. Det gjelder også treneren.

Chelseas neste match er FA-cupmøtet mot Birmingham lørdag.

CHELSEA-FINALE: Erland Johnsen (t.v) var i Chelsea i åtte år, og håper Villas-Boas får mer enn åtte måneder i klubben. Foto: Scanpix
CHELSEA-FINALE: Erland Johnsen (t.v) var i Chelsea i åtte år, og håper Villas-Boas får mer enn åtte måneder i klubben. Foto: Scanpix Vis mer