Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Sarrivederci», Maurizio Sarri?

Chelsea-fansens raseri etter nederlaget mot Solskjær

- Dette er Maurizio Sarris siste kamp for Chelsea, spår tidligere Chelsea-spiller Chris Sutton.

PÅ LÅNT TID?: Chelsea-trener Maurizio Sarri fikk gjennomgå av Chelsea-fansen etter tapet mot Manchester United. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix
PÅ LÅNT TID?: Chelsea-trener Maurizio Sarri fikk gjennomgå av Chelsea-fansen etter tapet mot Manchester United. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): United-fansen har hatt mye å juble for siden ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær som midlertidig manager 19. desember.

Elleve seire på tretten kamper totalt. 25 poeng av 27 mulige i Premier League, noe som har tatt dem fra sjette- til fjerdeplass på tabellen.

Og i går avanserte de til kvartfinalen i FA-cupen etter å ha slått Chelsea 0-2 på Stamford Bridge, klubben som hadde fjerdeplassen i serien før Solskjærs inntog.

For de blåkledde fra London er nemlig historien en helt annen.

- Dette er Maurizio Sarris siste kamp for Chelsea. «The Italian Job» er over. Han er ferdig, sier BBC-kommentator og tidligere Chelsea-spiller Chris Sutton til BBC.

- Han overlever ikke i kveld. Vel, kanskje til klokka ni på morgenen.

Historiske nederlag

Fjerdeplassen til Chelsea har blitt til en sjetteplass som følge av at klubben har tatt 13 poeng av 27 mulige siden Solskjærs inntog i Premier League.

London-klubben har like mange poeng som byrival Arsenal, men havner på plassen bak fordi de fikk målforskjellen smadret da de tapte 6-0 mot Manchester City i ligaen.

Tapet ble Chelseas største siden 1991. Da vant Nottingham Forest 7-0 med legendariske Brian Clough ved roret.

Før City-kampen vant Chelsea 5-0 mot Huddersfield, men før der igjen tapte de 4-0 mot Bournemouth, i en kamp der Joshua King ble tomålsscorer.

Det største tapet på 22 år - inntil Manchester City-kampen.

Rasende Chelsea-fans

Da Chelsea-fansen innså at de gikk mot nok et nederlag, denne gangen mot Manchester United i FA-cupen, virket det som at all oppspart frustrasjon skulle uttrykkes på en gang.

«Fuck Sarriball», sang deler av Chelsea-fansen. «Sarriball» er et begrep som beskriver fotballfilosofien til Chelseas italienske trener, Maurizio Sarri.

Da den tilreisende United-fansen sang klassikeren «You're getting sacked in the morning», sang deler av Chelsea-fansen med i tospann.

Og da Chelsea-kaptein César Azpilicueta ble byttet ut for en annen forsvarer, Davide Zappacosta, på stillingen 0-2 til Manchester United, responderte Stamford Bridge-publikumet med pipekonsert.

- Sarri er for sta. Plan A gjennomskues, det finnes ingen Plan B. Uforståelige bytter, sjokkerende at han nekter å bruke (Callum) Hudson-Odoi på 0-2, spillernes negative kroppsspråk signaliserer mangel av tro på treneren, defensivt kaos, Chelsea-fansens opprør, eieren ikke kjent for tålmodighet. Lever på lånt tid, oppsummerer den anerkjente Times-kommentatoren Henry Winter på Twitter.

Ligacupfinalen mot City

Chelsea har nå tapt fem av sine siste ti kamper, like mange tap som de hadde i løpet av de 41 foregående kampene før der igjen.

Der Chris Sutton tror Sarris tid i Chelsea er omme, tror BBC-ekspert og tidligere United-spiller Phil Neville at italieneren fortsatt kan redde jobben.

- Jeg mener de ikke burde sparke han nå. Han spiller flott fotball, selv om den er litt forutsigbar. Men Sarri er sta, stahet kan gi deg sparken. Å vinne et trofé på søndag kan få han ut av trøbbel, sier Neville til BBC.

Chelsea møter Manchester City i ligacupfinalen førstkommende søndag, noe Chris Sutton bruker som argument for et trenerbytte.

- Hvorfor skal du ta risikoen av å la han styre en kamp mot Manchester City? spør Sutton, med henvisning til det nylige 6-0-tapet.

Forstår fansen

Selv om Chelsea tapte mot Manchester United, dominerte London-klubben banespillet i store deler av kampen, men de helt store målsjansene uteble.

- Vi spilte forvirrende fotball i andre omgang, men i første omgang spilte vi bra, sa Sarri etter kampen.

- Resultatet bekymrer meg, ikke reaksjonen til fansen. Jeg forstår situasjonen. Jeg kan forstå fansen fordi resultatet ikke var bra, og fordi vi er ute av FA-cupen, fortsatte italieneren.

César Azpilicueta, som ble byttet ut til Chelsea-fansens fortvilelse, var naturligvis skuffet etter kampen.

- Det er en frustrerende kveld. Det har vært en tøff kveld for alle, men vi vet at fansen alltid støtter oss, sier spanjolen, som ønsker å se framover.

Chelsea møter Malmö i Europa League på torsdag. London-klubben vant 2-1 i det første oppgjøret i Sverige.

- Vi har Europa League og finalen på søndag. Forhåpentligvis kan vi forbli rolige, starte på torsdag, og vinne et trofé på søndag, sier Chelsea-kapteinen.

  • Se Chelsea - Malmö på TV 2 Sport 1 torsdag klokka 21.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!