VIL IKKE SELGE: Supportere demonstrerer sin motvilje mot å selge Stamford Bridge tilbake til Chelsea under kampen mot Everton forrige helg. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
VIL IKKE SELGE: Supportere demonstrerer sin motvilje mot å selge Stamford Bridge tilbake til Chelsea under kampen mot Everton forrige helg. Foto: Tom Hevezi, AP/ScanpixVis mer

Chelsea får ikke kjøpe Stamford Bridge av fansen

Salget stoppet på generalforsamling i dag.

Fotballklubben Chelsea får ikke kjøpe sin egen hjemmebane tilbake av fansen som eier Stamford Bridge.

Den steinrike klubben ønsker å skape et nytt gigantstadion, men fikk ikke med seg nok supportere i forsøket på å frikjøpe den nåværende hjemmebanen. Fansen mener deres råderett over Stamford Bridge er en sikkerhet for at klubben må spille videre på den 106 år gamle arenaen.

Chelsea Pitch Owners (Chelseas baneeiere) ble opprettet i 1993 da klubben var i økonomisk uføre. Hensikten var å beskytte Stamford Bridge fra å bli kjøpt opp av eiendomsspekulanter.

61,6 prosent stemte for å selge tilbake til klubben under baneeiernes generalforsamling torsdag. For at handelen skulle gjennomføres, var det krav om minst 75 prosent oppslutning.

- Chelsea FC er naturligvis skuffet over resultatet, heter det i en uttalelse fra klubben.

Londonklubben har ikke utelukket muligheten for å utvide tilskuerkapasiteten på Stamford Bridge fra dagens 42.000 seter. Rivaler som Manchester United og Arsenal kan vise til henholdsvis 76.000 og 60.000 seter.

Arsenal er et ferskt eksempel på at det lønner seg økonomisk for de største britiske klubbene å øke tilskuerkapasiteten. Da «Gunners» flyttet fra Highbury (38.000) til Emirates Stadium (60.000), mer enn doblet klubben tilskuertallene.

En rekke Chelsea-fans er bekymret for at mangemilliardær og klubbeier Roman Abramovitsj vil bygge nytt stadion et godt stykke utenfor Sørvest-London.

Klubben har lovet at hvis det blir aktuelt å bygge nytt, skal den holde seg innenfor en radius på 5 kilometer fra Stamford Bridge.

Siden russeren kjøpte klubben i 2003, har Chelsea vunnet engelsk eliteserie og FA-cupen tre ganger hver samt spilt seg til mesterligafinalen en gang (2008)

(NTB).