Chelsea fester grepet i toppen

Vant hjemme mot Schalke.

Avram Grant gjorde jobben og ledet Chelsea til 2-0-seier over Schalke i sin første hjemmekamp i mesterligaen.

Blåtrøyene opprettholder dermed statistikken. Chelsea er ubeseiret mot tyske lag på hjemmebane. De har kun tapt ett av de siste 23 mesterligaoppgjørene sine og topper nå gruppe B med sju poeng - tre foran Rosenborg på annenplass.

Schalke, som har hatt en pangstart på årets Bundesliga med bare ett tap på ti kamper, klarte heller ikke denne gangen å slå et engelsk lag borte i europacupen. Det tyske laget har samme poengsum (3) som Valencia, men ligger sist med dårligere målforskjell.
Keepertabbe ga 1-0
Chelsea fikk drømmestart på Stamford Bridge allerede etter fire minutter, og det med god hjelp av Schalkes keeper Manuel Neuer. Florent Malouda plukket opp en heading fra Didier Drogba og sendte ballen mellom beina på målvakten.

Chelsea fortsatte å ha et grep om kampen uten å komme til de helt store sjansene før Essien fikk en kjempesjanse med hodet etter en drøy halvtime. Joe Cole også var nær å gi hjemmelaget 2-0 like før pause.


Drogba-suser
Annen omgang startet like bra som de første 45 minuttene. Didier Drogba stupte inn 2-0-målet etter et vakkert innlegg fra Ferreira på høyre kant.

Men Schalke ville ikke gi seg så lett og hadde flere muligheter til å score, hvorav en gikk i stolpen fra danske Søren Larsen.

John Obi Mikel kom inn for Essien i annen omgang, og spilte tjue minutter.

(NTB)

GOD PLASS PÅ TOPPEN: Didier Drogba og Chelsea har nå skaffet seg en trepoengsledelse i gruppa, foran Rosenborg.