Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupen:

Chelsea for sterke da United ble sendt ut av FA-cupen

Spilte med en mann mer i nesten en time.

Manchester United's Marcos Rojo (left) and Chelsea's Diego Costa (right) battle for the ball
Manchester United's Marcos Rojo (left) and Chelsea's Diego Costa (right) battle for the ball Vis mer

(Dagbladet): Chelsea tok i kveld mot de rødkledde fra Manchester til den svært viktige FA-cupkvartfinalen på Stamford Bridge.

Med Zlatan (utestengt) og Rooney (skadet) ute mot et Chelsea i storform, trodde ekspertene det var hjemmelaget som skulle stikke av med seieren og kapre en semifinalebillett.

Bortelaget åpnet godt og gikk hardt ut, men da Ander Herrera ble utvist etter 35 minutter, ble det for tøft å slå tilbake.

N'Golo Kanté sendte hjemmelaget tidlig i ledelsen i andreomgangen, og bortelaget klarte aldri slå skikkelig tilbake. Dermed ble det ingen FA-cupsemi for de regjerende mesterne.

Viktig de Gea-redning

Det startet altså bra i London. Bortelaget la seg i en 5-4-1-formasjon fra start mot Chelseas 3-4-3, og tok raskt initiativet. Det ga Henrikh Mkhitaryan og de rødkledde kampens første, store sjanse.

For etter å ha fått ballen fra Marcus Rashford, klinka han til fra drøye 16 meter. Dessverre for gjestene gikk skuddet like utenfor, og Chelsea slapp unna med skrekken.

Men så kviknet Chelsea til. Etter drøye 15 minutters spill ble de rødkledde fullstendig finta ut på midtbanen av Eden Hazard, som fikk sitt skuddforsøk såvidt presset utenfor.

På det påfølgende hjørnesparket sto Hazard midt i 16-meteren, og klarte å få lurt unna et knallhardt skudd mot David de Gea i gjestenes mål. Men den spanske målvakta viste hvorfor han er blant verdens beste keepere, da han på mesterlig vis slang seg og fikk nok fingre på ballen til å sende den utenfor.

- Ubegripelig

Mange lag ville roet det ned etter en så tøff periode mot seg. Det gjorde ikke Manchester United. De fortsatte å kjøre opp mot Thibaut Courtois i Chelsea-målet, i håp om en svært viktig scoring.

Men også hjemmelaget fikk sine muligheter med lærkula. Og mot et svært offensivt United måtte noe skje. Lite visste de både på og utenfor banen at det skulle bli noe helt annet enn et mål som fikk fokuset etter 35 minutter.

For Ander Herrera fikk et gult kort etter en takling på Eden Hazard etter 20 minutter. Så, nøyaktig 15 minutter senere skjedde det igjen.

Erik Thorstvedt i TV 2-studioet omtalte det første kortet som «tvilsomt», før han etter å ha sett situasjonen rundt det andre gule konkluderte med at dømmingen ikke var korrekt.

- Korrekt dømming hadde vært at det fortsatt hadde vært elleve mann på banen, sa Thorstvedt.

Studiokollega Brede Hangeland var enig.

- Det er ubegripelig at Oliver får dette til å bli to gule og rødt. Det må være en annen terskel for å få to gule. Her blir United straffet for å være offensive, sa den tidligere Premier League-proffen.

- På etterskudd

Bortelaget holdt humøret oppe etter hvilen. Men da det blåkledde hjemmelaget tok ledelsen etter seks minutter, var det ikke rart piffen gikk litt ut av United-spillerne.

Midtbanespilleren N'Golo Kanté klinka nemlig til fra rundt 20 meter, og finta de Gea fullstendig ut.

- Han tar de Gea på feil bein. Keeperen står på motsatt bein og kommer på etterskudd, sa kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen.

Med én fot i semifinalen senket skuldrene til hjemmelaget seg betraktelig. Nok til at unggutten Marcus Rashford fikk en gedigen mulighet fem minutter senere.

For overraskende nok fikk Rashford tak på en halvveis sleivball, og satte fart mot Chelsea-målet. På veien ristet han mesterlig av seg landsmannen Gary Cahill, men avslutningen alene mot Courtois var ikke god nok. Den gikk rett i bena på målvakta, men burde nok strengt talt blitt satt i mål av unggutten.

Nesten for gjestene

Det ble en litt tøff jobb for Uniteds eneste spiss i kveld. Litt hjelp fikk han i hvert fall (nesten) av lagkamerat Paul Pogba, åtte minutter før slutt. Godt var nok det, etter at United nærmest hadde blitt kjørt over av hjemmelaget etter målet.

Franskmannen klinka skikkelig til fra like utenfor Chelseas 16-meter. Dessverre klarte han ikke plassere skuddet godt nok, og ballen gikk like utenfor Courtois venstre målstang.

Det kunne skapt uventet spenning i kampen helt på tampen, men dessverre ble det med nesten for gjestene i kveld.

Etter fire minutters tilleggstid var det over i London. Tross et bedre resultat enn 4-0 på Stamford Brigde slik det endte i ligaen i oktober, hjelper det lite: Chelsea ble for sterke i kvartfinalen - spesielt etter at gjestene fikk en mann utvist.

Ut mot dommeren

Etter kampen fortsatte diskusjonen om Herrera-utvisningen i TV 2-studioet. Brede Hangeland var lite fornøyd med at United-spilleren ble mannen som måtte lide, etter å ha gitt Chelsea et frispark.

For før Herrera-taklingen, ga dommer Oliver beskjed til kaptein Chris Smalling om at Hazard var felt. Og ifølge TV 2-studioet var beskjeden «den neste som tar Eden Hazard blir straffet med kort». Det likte ikke Brede Hangeland og Erik Thorstvedt i studioet.

- Hva skal Smalling gjøre? Gå rundt til alle og si at Hazard har blitt takla, spurte Hangeland.

- Her, sa Hangeland og siktet til sekundet der Hazard ble taklet, blir Hazard takla for fjerde gang, påpekte den tidligere Premier League-spilleren.

Erik Thorstvedt mente fortsatt at utvisningen helt klart var feil.

- I utgangspunktet vil jeg ikke si at dette er et gult kort. Men ok, er det en kollektiv oppsamling, sa Thorstvedt, som mente at en «grense hadde blitt nådd» fra dommerens side.

- United har den beste troppen

Etter kampen var det en svært fornøyd Antonio Conte som møtte pressen. I et intervju sendt av TV 2 forklarte italieneren først at de opphetede scenene mellom ham og Jose Mourinho var helt normalt.

- Han vil vinne og jeg vil vinne, sa Conte.

Nå skal han og lage glede seg over den tøffe kampen på Stamford Bridge.

- Tottenham blir hardt, akkurat som denne kampen. Nå skal vi glede oss over dette. Så begynner vi å tenke på Stoke (seriekamp).

- Manchester United har den beste troppen i Premier League. Det får bli opp til den enkelte å vurdere det røde kortet, sa Conte etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media