Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea forlenget seiersrekka

Seks på rad etter overkjøring av Tottenham.

1-0: Ashley Cole lurte seg inn bak ryggen på Vedran Corluka og stupte inn Chelsea-ledelse etter en drøy halvtime. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
1-0: Ashley Cole lurte seg inn bak ryggen på Vedran Corluka og stupte inn Chelsea-ledelse etter en drøy halvtime. Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

||| (Dagbladet.no): Chelsea - Tottenham 3-0.

Chelsea og Tottenham hadde oppgaven med å etterfølge det høydramatiske derbyet i Manchester, men det var bare Chelsea som kom opp på nivået da rivalene møttes i London.

Carlo Ancelottis effektive mannskap gikk til pause med ledelse og overkjørte Spurs i andre omgang. Et Spurs som likevel var uheldige som gikk målløse av banen.

Skåret i gleden for Chelsea: Didier Drogba måtte forlate banen seks minutter før slutt, med det som så ut til å være en kneskade.

Cole-stuper
Tottenham fikk den første store sjansen, og bare en god Petr Cech hindret scoring. Jermain Defoe var plutselig helt alene gjennom, men Cech holdt seg på beina, og brukte det ene til å avverge Defoes harde og lave avslutning.

Etter hvert tok Chelsea mer og mer over, og etter en drøy halvtime kom belønningen.

Didier Drogba inntok servitørrollen på høyrekanten. Spissen slo en fantastisk crosser mot bakre stolpe, og der hadde Ashley Cole lurt seg bak ryggen på Vedran Corluka. 1-0 ble headet kontant i hjørnet.

Herjet etter hvilen
Etter pause ble Tottenham snytt for en soleklar straffe.

Robbie Keane ble tydelig tatt av Ricardo Carvalho på vei til å avslutte mot Petr Cech, men dommer Howard Webb vinket spillet videre til tross for at han sto i god posisjon til å kunne se forseelsen.

Og i stedet økte Chelsea ledelsen.

Carlo Cudicini måtte gi retur på skuddet fra Didier Drogba, og Chelsea var mest våkne på returen. Ballen ble til slutt spilt tilbake til Michael Ballack, som enkelt kunne sette inn 2-0 fra kloss hold.

Ikke lenge etter økte Didier Drogba til 3-0. Ivorianeren tok den lange ballen vakkert ned med et silkemykt mottak, og på et eller annet vis fikk han også dyttet ballen rundt utrusende Carlo Cudicini. Litt heldig kunne Drogba enkelt sette ballen i det tomme målet.

Imponerende av Chelsea, som økte rekken med seire i Premier League til seks på rad. Tottenham fikk sitt andre strake tap, og viser tegn på at de tross en god utvikling fortsatt sliter med å slå topplagene i England.

Svært dårlig nytt er det også at Ledley King måtte forlate banen skadd etter 47 minutter, og at stopperkollega Sebastien Bassong måtte gjøre det samme med en hodeskade kvarteret før slutt.

AVSLUTTET: Didier Drogba satte inn Chelseas tredje, men ble senere skadd. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty
AVSLUTTET: Didier Drogba satte inn Chelseas tredje, men ble senere skadd. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media