Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea frykter RBK-reprise mot Olympiakos

Avram Grant har ikke glemt hvorfor han fikk jobben i Chelsea.

• Direkte på Dagbladet.no fra kl. 20.45: Tre CL-kamper og Liverpool - West Ham

(Dagbladet.no): To dager etter 1-1 mot Rosenborg i Champions League-åpningen i september var manager José Mourinho arbeidsledig.

- Skuffet? Klart jeg er skuffet. Når du har et lag som skaper 20 sjanser og scorer ett mål blir det vanskelig, sa Mourinho etter Rosenborg-møtet.

I kveld kommer Olympiakos til Stamford Bridge. Grekerne vet at de egentlig bare trenger samme resultat som trønderne, etter 0-0 hjemme i Aten.

Grant husker RBK

Avram Grant ble oppjustert fra direktør til manager da Mourinho forsvant, og han har ikke glemt hva Rosenborg fikk til i London.

- Dere vet at vårt mål er å gjøre suksess i Champions League, men vi har en tøff kamp på hjemmebane før vi er videre. Vi må bare sørge for at vi ikke slipper inn mål. Vi spilte uavgjort mot Rosenborg hjemme, og hvis det skjer igjen er vi ute, sier Grant til The Guardian.

Han er inneforstått med at exit før kvartfinalen i Champions League er uakseptabelt for Roman Abramovitsj, klubbeieren som er en privat venn av Grant.

image: Chelsea frykter RBK-reprise mot Olympiakos

- Dere vet ordet bedre enn meg, hvis vi ikke klarer å gå videre, sier Grant.

Det ordet er krise.

Krever to Champions League-triumfer

Miika Koppinen scoret RBKs mål på Stamford Bridge, og seinere tok trønderne også tre poeng borte mot Valencia. Men Olympiakos skal være bedre.

Ikke bare gikk grekerne videre fra sin pulje, de slo til og med Werder Bremen og Lazio på bortebane.

- Vi angrep i den første kampen, og de forsvarte seg med alle sine spillere. I alle kamper ønsker vi å angripe, og det blir det samme nå. Derfor tror jeg ikke det blir uavgjort, sier Grant.

Israleren sier han liker å være under press, og presset på Chelsea er selvpåført. Allerede før RBK-fadsen gikk direktør Peter Kenyon høyt ut.

Klubben må vinne Champions League to ganger de neste seks årene.

ANGRIP, ANGRIP: Avram Grant ønsker å avgjøre mot Olympiakos tidlig, slik at de ikke kan sikre seg uavgjort som Rosenborg gjorde i september. Foto: Scanpix/Ap
ANGRIP, ANGRIP: Avram Grant ønsker å avgjøre mot Olympiakos tidlig, slik at de ikke kan sikre seg uavgjort som Rosenborg gjorde i september. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Budskapet har nådd fram, i hvert fall til kaptein John Terry.

- Alle spillerne i garderoben til Chelsea ønsker desperat å vinne Champions League. Det er noe vi setter svært høyt i karrierene våre, sier Terry.

KOPPINEN SCORET: RBK tok ledelsen mot Chelsea, seinere klarte hjemmelaget å utlikne.
OLYMPIAKOS VIKTIGSTE SPILLER? Keeper Antonios Nikopolidis holdt nullen hjemme. Her under trening på Stamford Bridge i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media