TAPTE 600 MILL. ÅRET FØR: Chelseas seier i Champions League var en av årsakene til at klubben for første gang siden 2003 også tjente penger på fotballen. Foto: AFP  / MIGUEL MEDINA
TAPTE 600 MILL. ÅRET FØR: Chelseas seier i Champions League var en av årsakene til at klubben for første gang siden 2003 også tjente penger på fotballen. Foto: AFP / MIGUEL MEDINAVis mer

Chelsea gikk 13 millioner i pluss

Første overskudd på ni år.

Siden Roman Abramovitsj ble eier av Chelsea i 2003 har klubben gått i minus. Etter mesterligatriumfen i 2012 går klubben endelig med økonomisk overskudd.

Londonklubben skal etter sigende ha gått 1,4 millioner pund i overskudd ved utgangen av juni, noe som tilsvarer i underkant av 13 millioner norske kroner.

Til sammenligning gikk klubben med et underskudd på over 600 millioner i 2011.

Abramovitsj har siden han kjøpte klubben spyttet flere hundre millioner inn i klubbkassa og fikk glede av det da Chelsea i mai slo Bayern München i mesterligafinalen. Den positive utviklingen i den engelske storklubben er svært gledelig.

- Det er en stor utfordring å ha suksess på fotballbanen samtidig som man går i overskudd økonomisk, heter det i en uttalelse fra klubben.

I tillegg til å vinne mesterligaen vant også Chelsea den engelske FA-cupen i mai.

(NTB-Reuters)