Chelsea-guttas omsorg fikk Lampard til å bli

- Glemmer aldri det de gjorde.

(Dagbladet.no): Frank Lampard offentliggjorde i går kveld at han blir i Chelsea. Han har signert en ny femårsavtale med London-klubben.

Det tjener han omkring 400 millioner på. Men en spiller av Lampards kaliber ville tjent godt uansett hvor han spilte. Og kanskje er det ikke bare kroner og øre som teller for de fremste utøverne i fotballens stadig villere pengegalopp.

For Lampard forteller at det var sterke følelser inne i bildet når han bestemte seg for framtida.

- Det lagkameratene mine gjorde for meg på slutten av sist sesong, på banen mot Manchester United og mange ting utenfor banen etter det, er noe jeg aldri vil glemme, sier han ifølge The Sun.

Følelsesladd

To dager etter at Lampard mistet moren Pat i april, holdt lagkameratene opp en Chelsea-drakt med navnet hennes på da de møtte Manchester United i toppkamp på Stamford Bridge.

- Jeg satt og så kampen med familien min - det var et veldig følelsesladd øyeblikk. Jeg vil aldri glemme det, sier Lampard ifølge Daily Telegraph.

Han var også overveldet over støtten fra lagkameratene utenfor banen.

STØTTE FRA GUTTA: Chelsea-spillerne holder opp en drakt med navnet til Pat Lampard to dager etter at Frank Lampards mor døde. Foto: Lefteris Pitarakis, AP/Scanpix
STØTTE FRA GUTTA: Chelsea-spillerne holder opp en drakt med navnet til Pat Lampard to dager etter at Frank Lampards mor døde. Foto: Lefteris Pitarakis, AP/Scanpix Vis mer

- Når du går i din mors begravelse venter du ikke at alle spillerne kommer dit. Du venter kanskje en representant fra klubben, men jeg hadde alle gutta der. Det viser deg hva ekte menn er, og hva ekte vennskap er, sier 30-åringen.

Mourinho har betydd mye

Lampard lot dermed klubbfølelsene avgjøre. Han har vært sterkt ønsket av gamlesjefen Jose Mourinho som nå er i Inter, men vraket portugiseren

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til ham, og vil aldri glemme hva han har betydd for meg som spiller og som person. Men jeg tok avgjørelsen for Frank Lampard, sier Lampard.

Han prioriterer seg selv, familien og egen utvikling. Men han unner Mourinho alt godt.

- Jeg er ikke i tvil om at han vil ha lykkes i framtida hvor han enn går. Men det er hans framtid, og dette er min framtid. Jeg blir i Chelsea i fem år.

Til glede for lagkameratene, fansen og den nye sjefen Luiz Felipe Scolari.

Chelsea-guttas omsorg fikk Lampard til å bli
TILBAKE: Seks dager etter at han mistet moren var Frank Lampard tilbake i Champions League-semifinalen mot Liverpool. I ekstraomgangene, på stillingen 1-1, scoret han på straffespark.