Chelsea har 31-0 på de siste seks kampene

Men Stoke slapp slakt på Stamford Bridge.

1-0: Chelseas Florent Malouda løftet ballen over Thomas Sørensen, og ga hjemmelaget den ledelsen de aldri skulle gi fra seg.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
1-0: Chelseas Florent Malouda løftet ballen over Thomas Sørensen, og ga hjemmelaget den ledelsen de aldri skulle gi fra seg.Foto: SCANPIX/AP/Sang TanVis mer

||| (Dagbladet): Chelsea - Stoke 2-0.

Med 29 mål og null baklengs på de siste fem kampene i Premier League, var det mange som forventet at Chelsea i ettermiddag skulle knuse Stoke på samme måte som de gjorde da de rød-hvite dro fra Stamford Bridge med syv i sekken i april

Det gjorde de ikke.

Men Chelsea-maskinen maler videre til tross for et hvileskjær akkurat når det gjelder storseirene, og det var sjelden noen tvil om at londonerne skulle vinne kampen mot Tony Pulis' karer.

2-0 betyr ni poeng av ni mulige for den regjerende ligamesteren etter tre kamper, og Chelsea har nå ikke sluppet inn mål på 586 minutter.

Et lite skår i gleden: Frank Lampard må opereres for brokk, og er ute av spill i to uker.

Likevel er manager Carlo Ancelotti ganske fornøyd.

- Jeg er glad for seieren, men vi hadde ikke helt det tempoet jeg ønsker. Det var ikke vår beste kamp, sier Ancelotti, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Vi har jobbet hardt denne uka, så kanskje spillerne ikke var helt på topp, sier italieneren.

Straffebom
Frank Lampard kunne startet en målfest allerede etter ti minutter, da han fikk sjansen fra straffemerket etter at Ryan Shawcross klønete sendte Florent Malouda i bakken.

Straffen var imidlertid omtrent like svak som Shawcross' takling, og Thomas Sørensen reddet enkelt.

TRØST: Frank Lampard misbrukte et tidlig straffespark, og fikk trøst av Didier Drogba - som senere viste hvordan det skal gjøres.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
TRØST: Frank Lampard misbrukte et tidlig straffespark, og fikk trøst av Didier Drogba - som senere viste hvordan det skal gjøres.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

Stokes første omgang besto for det meste i å samle troppene rundt sekstenmeteren, men tross iherdig jobbing og et par lovende visitter på egne vegne foran Petr Cech, måtte bortelaget gi tapt etter en drøy halvtime.

Ironisk nok var det i et forsøk å starte en kontring at Stoke ble tatt i ubalanse, John Terry snappet ballen og sendte den gjennom til Florent Malouda, som på vakkert og sikkert angriper-vis løftet ballen over bortelagets danske sisteskanse.

Straffetreff
Andre omgang begynte med nok en Chelsea-sløsing av en stor mulighet.

Didier Drogba fikk heade helt alene fra seks meter, men med et kanskje litt for godt hodetreff på ballen gikk den rett fram, og Thomas Sørensen kunne fange enkelt midt mellom stengene.

Avgjørelsen falt etter 77 minutter, på dagens andre klare straffespark.

Thomas Sørensen løp Nicolas Anelka overende på en helt meningsløs utrusning inne i sekstenmeteren, og Didier Drogba fikk sjansen til å gjøre det Frank Lampard mislyktes med før pause.

Ivorianeren dunket ballen opp i venstre hjørne, og enhver tvil om hvor poengene skulle havne i ettermiddag, forsvant i samme øyeblikk.

Innbytter Salomon Kalou kunne og burde økt til 3-0 like før slutt, men en god redning av Thomas Sørensen sørget for at det ble med to.

Chelsea inntar ligatoppen igjen, og er det eneste laget uten poengtap så langt.