LEDET CHELSEA TIL HISTORISK CHAMPIONS LEAGUE-TRIUMF: Men nå står Chelsea i alvorlig fare for å ryke ut i gruppespillet, som den første regjerende mesteren i Champions League-historien. Fem måneder og åtte dager etter at han fikk managerjobben på permanent basis, fikk Roberto Di Matteo sparken i Chelsea. Foto:  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
LEDET CHELSEA TIL HISTORISK CHAMPIONS LEAGUE-TRIUMF: Men nå står Chelsea i alvorlig fare for å ryke ut i gruppespillet, som den første regjerende mesteren i Champions League-historien. Fem måneder og åtte dager etter at han fikk managerjobben på permanent basis, fikk Roberto Di Matteo sparken i Chelsea. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

Chelsea har sparket Roberto Di Matteo

Etter tapet mot Juventus i går kveld.

(Dagbladet): Roberto Di Matteo ble ikke gammel som Chelsea-manager.

I dag fikk italieneren sparken, timer etter 0-3-tapet borte mot Juventus i Champions League.

- Lagets resultater og spill har ikke vært gode nok den siste tiden, og eieren og styret følte at det var nødvendig med en endring for å sikre at klubben beveger seg i riktig retning i denne avgjørende delen av sesongen, heter det i pressemeldingen på Chelseas hjemmeside.

Tapet i Torino gjør at Chelsea er avhengig av hjelp for å avansere fra gruppespillet. Sjaktar Donetsk må slå Juventus i sin siste hjemmekamp, samtidig som Chelsea må gjøre jobben hjemme mot Nordsjælland.

Om Chelsea blir slått ut, er det første gang i Champions League-historien at en regjerende mester ikke tar seg videre fra et gruppespill.

I Premier League har de ikke vunnet på fire kamper, etter en god start på sesongen.

Roberto Di Matteo overtok som midlertidig Chelsea-manager i mars, da Andre Villas-Boas ble sparket. Under hans ledelse tok de seg helt til Champions League-finalen, der Bayern München ble slått på straffespark i finalen. Det var klubbens første triumf i Europas mest prestisjefylte klubbturnering.

Belønningen var fast managerjobb 13. juni. Fem måneder og åtte dager seinere var det altså slutt.

- Klubben står foran en vanskelig oppgave for å gå videre fra gruppespillet i Champions League, samtidig som vi skal fortsette å sikte mot toppen av Premier League og være med i tre andre cuper. Målet vårt er å forbli så konkurransedyktige som mulig, og konkurrere på alle fronter, skriver Chelsea, og legger til:

- Eieren og styret ønsker å takke Roberto for alt han har gjort for klubben siden han tok over i mars. Roberto hjalp til å styre oss til en historisk seier i Champions League og vår sjuende FA cup-tittel. Vi kommer aldri til å glemme hans store bidrag til denne klubbens historie, og han vil alltid være velkommen til Stamford Bridge.

De avslutter pressemeldingen med å opplyse at en kunngjøring om ny manager vil komme «veldig snart».

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez og tidligere Barcelona-manager Pep Guardiola er blitt nevnt som de heteste kandidatene til å overta.