Chelsea holder følge med United

Cech og Drogba sikret seier mot Portsmouth.

Portsmouth - Chelsea 0-2

(Dagbladet.no): Chelsea henger med i tittelkampen, takket være sine matchvinnere i begge ender av banen. Både Didier Drogba og Petr Cech viste klasse i dagens seier over Portsmouth.

Spissen scoret det første målet, keeperen gjorde flere strålende redninger. Sammen sikret de tre viktige poeng.

Didier Drogba har hatt en fantastisk sesong, og det var ikke overraskende at det var den store spissen som startet ballet for de regjerende mestrene også i dag. På et luftig innlegg fra Ashley Cole, sendte spissen Chelsea i ledelsen med en flott volley fra spiss vinkel.

Siden Manchester United vant slo Liverpool i sin tidlige kamp, måtte de regjerende mestrene ta tre poeng for å henge med i tittelkampen. Avstanden er nå 12 poeng, men London-laget har to kamper til gode på United.

Men ligatoerne hadde langt fra noen lett dag på jobben. Det var Portsmouth som hadde ballen mest, og hjemmelaget skapte flere farligheter. Den største av dem alle etter 38 minutter.

Matthew Taylor kopierte Fabregas sin utrolige femmetersbom fra tidligere på dagen, da han fikk stå helt alene på foran åpent mål, men bommet på ballen.

Også utover i andre omgang var det Harry Redknapps gutter som kjørte kampen,. Med 12 minutter igjen kunne Chelsea takke keeper Peter Cech for at Portsmouth ikke utliknet.

HARD KAMP: Michael Ballack og Chelsea fikk slite mot Portsmouth, men halte i land en viktig seier. Foto: SCANPIX
HARD KAMP: Michael Ballack og Chelsea fikk slite mot Portsmouth, men halte i land en viktig seier. Foto: SCANPIX Vis mer

Hele Fratton Park trodde veteranen Andy Cole hadde scoret da han sendte en smart heading mot det lengste hjørnet. Men det var før den tsjekkiske keeperen vartet opp med en mesterlig enhåndsparade.

Bare minutter senere sikret Solomon Kalou seieren med Chelseas andre mål for dagen.

Chelsea holder følge med United