Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea hylles av hevngjerrige briter

De engelske avisene moret seg med ordspill dagen etter Chelseas utklassing av Tromsø. Noen var fortsatt hevngjerrige etter ydmykelsen i Nord-Norge for 14 dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea roses opp i skyene, spesielt tremålscorer Gianluca Vialli. Men været og banen i Tromsø for 14 dager siden har tydeligvis brent seg fast i engelske sinn. «Målskred», «storm av mål» og «snømenn» var gjengangere i fredagsavisene.

Fjord fiesta

«Gianluca Vialli ledet Chelseas arktiske ekspedisjon til en sjumåls nedsabling av Tromsøs snømenn», skriver The Mirror under tittelen «Fjord fiesta». Avisen mener også at dette var den sofistikerte fotballens seier over den norske stilen med lange baller.

Snow business

The Sun slår fast at «there's no business like snow business». Avisen fryktet aldri at Chelsea skulle gå på en ny blemme.

«Dette var en kveld hvor Chelsea ikke ville bli forkjølet. Den eneste gangen du kjente lukten av fisk, var da du så kampprogrammet og fant ut at denne cupvinnercupkampen var sponset av det norske rekerådet.»

Skøytebane

«Nå er det klart at hvis ikke det hvite stoffet hadde gjort Alfheim om til en skøytebane, så ville Tromsø vært ute allerede etter den første kampen».

«Nordmennene ble avslørt for hva de virkelig er» ble fulgt opp med «i en hengemyr av snø var Tromsøs muskler nok til å kjempe Chelsea ut av stilen. Men med et glimt av gress falt gjestene sammen, uten engang å kunne tenke på å konkurrere med Chelseas bevegelse og spilleforståelse».

Hete Vialli

Daily Star ofrer nesten all spalteplass på Vialli: «Helten fra kampen i Norge var hetest av alle på en mild november-kveld i vest-London».

Avisen mener også at Tromsø fikk en leksjon i hva Chelsea kan gjøre på en skikkelig bane. Den forteller at Chelsea begravde Tromsø under et skred av mål på «the green, green grass of home».

Værmelding

The Mirror konkluderer med en mager trøst for Tromsø. «Stakkars gamle Tromsø, som fikk Jonny Hanssen utvist etter en streng avgjørelse, kunne i hvert fall se værmeldingen for Norge på tv kvelden før hjemreisen. Og, ja, det snødde i Tromsø.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!