Chelsea kan bli fratatt 12 poeng

Tottenham krever 117 mill. for Arnesen.

(Dagbladet.no): Londons største fotballkrangel er så vidt i gang. I dag skriver den seriøse avisa The Independent at Tottenham krever hele 10 millioner pund (117 mill. kroner) for sin sportsdirektør Frank Arnesen (48).

I helga ble det kjent at Spurs suspenderer dansken fordi han har vært i Chelsea-samtaler.

I dag legger Tottenham inn en offisiell klage på londonrivalene.

Klubbene klarer ikke bli enige om Chelsea virkelig hadde bedt om lov til å kontakte den tidligere PSV-sjefen, og kravet fra Tottenham er trolig verdensrekord.

For 117 mill. kroner er ikke lite for en direktør.

Kontrakt til 2007

Hvis ikke Chelsea betaler vurderer Spurs å la Arnesen rotne på rot de to siste årene av kontrakten hans på White Hart Lane.

- Vi har lidd voldsomt og har tenkt å la Chelsea, betale, sier en Spurs-kilde til avisa.

KOM I FJOR SOMMER: Danske Frank Arnesen (t.h) ble presentert med brask og bram i fjor. Her med trener Martin Jol, som ble hovedtrener i Tottenham i november. Foto: SCANPIX/EPA
KOM I FJOR SOMMER: Danske Frank Arnesen (t.h) ble presentert med brask og bram i fjor. Her med trener Martin Jol, som ble hovedtrener i Tottenham i november. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Tottenham vet at Chelsea er i trøbbel allerede, både manager José Mourinho og klubben ble bøtelagt i etter Ashley Cole-saken.

I tillegg ruller John Obi Mikel-farsen, der de blå er blitt beskyldt for å rappe Manchester United og Lyns talent.

Ifølge The Sun vil Chelsea punge ut med 23 mill. kroner til Spurs for Arnesen.

Kjøpeforbud og 12 poeng i straff?

Daily Mirror mener at ligamestrene ikke bare risikerer millionbøter for direktørkapringen. De kan også bli fratatt opptil 12 poeng når ligaen starter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea fikk nesten neste fire millioner i bøter for Cole-praten fra Premier League. De ble også truet med tre poeng i trekk for regelbruddet.

En ny sak innebærer at Chelsea kan straffes med 12 poeng før sesongstart av Premier League - pluss kjøpeforbud i overgangsvinduet.

Men det er langt fra sikkert. Londonavisa Evening Standard mener Chelsea denne gangen vil straffes etter en annen paragraf i Premier League-reglene, fordi det ikke dreier seg om en spiller.

BØTELAGT: Jose Mourinho og Chelsea fikk bøter etter at de møtte Arsenals Ashley Cole på et hotell. Nå er de i trøbbel igjen.