Chelsea kan bli fratatt 12 poeng

Tottenham krever 117 mill. for Arnesen.

(Dagbladet.no): Londons største fotballkrangel er så vidt i gang. I dag skriver den seriøse avisa The Independent at Tottenham krever hele 10 millioner pund (117 mill. kroner) for sin sportsdirektør Frank Arnesen (48).

I helga ble det kjent at Spurs suspenderer dansken fordi han har vært i Chelsea-samtaler.

I dag legger Tottenham inn en offisiell klage på londonrivalene.

Klubbene klarer ikke bli enige om Chelsea virkelig hadde bedt om lov til å kontakte den tidligere PSV-sjefen, og kravet fra Tottenham er trolig verdensrekord.

For 117 mill. kroner er ikke lite for en direktør.

Kontrakt til 2007

Hvis ikke Chelsea betaler vurderer Spurs å la Arnesen rotne på rot de to siste årene av kontrakten hans på White Hart Lane.

- Vi har lidd voldsomt og har tenkt å la Chelsea, betale, sier en Spurs-kilde til avisa.

KOM I FJOR SOMMER: Danske Frank Arnesen (t.h) ble presentert med brask og bram i fjor. Her med trener Martin Jol, som ble hovedtrener i Tottenham i november. Foto: SCANPIX/EPA
KOM I FJOR SOMMER: Danske Frank Arnesen (t.h) ble presentert med brask og bram i fjor. Her med trener Martin Jol, som ble hovedtrener i Tottenham i november. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Tottenham vet at Chelsea er i trøbbel allerede, både manager José Mourinho og klubben ble bøtelagt i etter Ashley Cole-saken.

I tillegg ruller John Obi Mikel-farsen, der de blå er blitt beskyldt for å rappe Manchester United og Lyns talent.

Ifølge The Sun vil Chelsea punge ut med 23 mill. kroner til Spurs for Arnesen.

Kjøpeforbud og 12 poeng i straff?

Daily Mirror mener at ligamestrene ikke bare risikerer millionbøter for direktørkapringen. De kan også bli fratatt opptil 12 poeng når ligaen starter.

Chelsea fikk nesten neste fire millioner i bøter for Cole-praten fra Premier League. De ble også truet med tre poeng i trekk for regelbruddet.

En ny sak innebærer at Chelsea kan straffes med 12 poeng før sesongstart av Premier League - pluss kjøpeforbud i overgangsvinduet.

Men det er langt fra sikkert. Londonavisa Evening Standard mener Chelsea denne gangen vil straffes etter en annen paragraf i Premier League-reglene, fordi det ikke dreier seg om en spiller.

BØTELAGT: Jose Mourinho og Chelsea fikk bøter etter at de møtte Arsenals Ashley Cole på et hotell. Nå er de i trøbbel igjen.