Chelsea kan få 270 000 i bot etter slaget på Old Trafford

Trøsten: Ivanovic klar allerede til helga.

VENDEPUNKTET: Her går Branislav Ivanovic i garderoben, etter det som var Chelseas sjuende kort mot United. Rett etterpå kom utlikningen - og nå kan de blå regne med en FA-bot.  Foto: NTB Scanpix
VENDEPUNKTET: Her går Branislav Ivanovic i garderoben, etter det som var Chelseas sjuende kort mot United. Rett etterpå kom utlikningen - og nå kan de blå regne med en FA-bot. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) Det så så bra ut for Chelsea. De ledet 1-0 i bortemøtet med Manchester United, og var i ferd med å styrke sitt allerede gode grep om ligatrofeet etter ei helg hvor medaljerivalene havnet i trøbbel, en etter en.

Fire minutter var lagt til. Manchester United klarte ikke å bryte igjennom den blå muren. Så falt Angel di Maria etter å ha fått Branislav Ivanovic på bakbeina. Da var det spilt 92.30, og plutselig raste alt sammen for London-laget.

Mourinho beit seg i leppa For dommer Phil Dowd, som hadde lagt lista for advarsler nede på tøffelhøyde, mente serberen fortjente et nytt gult kort for sin involvering i situasjonen. Han hadde ett fra før. Dermed måtte Chelsea spille det siste tilleggsminuttet med en mann mindre. Ivanovic hadde markert Uniteds farligste dødballmann, Marouane Fellaini, gjennom hele kampen. Nå fikk Fellaini stå langt mer alene. Hans nikk ble reddet av Thibaut Courtois, men returen ramlet på Robin van Persies ladde venstrefot. United jublet for utlikning, mens Jose Mourinho ristet på hodet ute ved sidelinja.

Etterpå beit portugiseren seg i leppa hver gang han fikk spørsmål om dommeren. Da BBCs reporter antydet at han ikke så utlikningsmålet komme, svarte Mourinho:

- Jeg så det røde kortet komme. Opphopningen av frispark mot oss så jeg også komme. Målet forventer du selvsagt ikke, for vi var så gode, spesielt i andre omgang. Men i fotball kan alt skje inntil det siste sekundet, sier Mourinho.

På spørsmål om han synes det andre gule til Ivanovic var rettferdig, svarer han:

- Nei, hvis jeg må snakke om det andre gule kortet, må jeg snakke om mange ting. Jeg vil ikke snakke om straffen til Ivanovic, jeg vil ikke straffe om antallet gule kort - jeg vil ikke snakke om innkast en gang. Hvis jeg gjør det, kommer jeg til å snakke for mye. Jeg snakker fra hjertet og havner ofte i trøbbel, sier Mourinho.

270 000 i bot Det andre gule kortet til Ivanovic var det sjuende Chelsea pådro seg i oppgjøret. Dermed kan de havne i en form for trøbbel uansett:

Det engelske forbundet har en bestemmelse som tilsier at et lag risikerer bot på 25 000 pund - det vil si rundt 270 000 norske kroner eller 1 750 000 russiske rubler - dersom de pådrar seg seks eller flere gule kort i en og samme kamp.

I tillegg blir Branislav Ivanovic suspendert i én match. Trøsten er at den spilles allerede i morgen, mot Shrewsbury i ligacupen. Den serbiske forsvarsklippen er med andre ord klar til hjemmemøtet med Queens Park Rangers i ligaen kommende lørdag.