KAN FÅ BOT: Shaun Wright-Phillips (t.h), her for England mot Egypt, skal ha fått hjelp av en agent uten rett lisens da han ble solgt fra Manchester City i 2005. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
KAN FÅ BOT: Shaun Wright-Phillips (t.h), her for England mot Egypt, skal ha fått hjelp av en agent uten rett lisens da han ble solgt fra Manchester City i 2005. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Chelsea kan få poengtrekk for ulovlig agentbruk

Wright-Phillips-kjøp etterforskes.

||| (Dagbladet): For drøyt tre år siden ble det kjent at 17 overganger i Premier League ble etterforsket for korrupsjon, av det FA-utnevnte Quest-utvalget.

I dag skriver The Guardian at en av overgangene som fortsatt er under lupen er Shaun Wright-Phillips' klubbskifte fra Manchester City til Chelsea i 2005.

England-vingen kostet hele 21 millioner pund, og nå kommer det fram at det engelske fotballforbundet (FA) mistenker at en agent uten Fifa-lisens ble brukt under forhandlingene.

Kan trekkes poeng
Hvis FA kommer fram til at Wright-Phillips eller Chelsea brøt reglene kan reaksjonene bli bøter eller til og med poengtrekk for londonklubben.

Det er den tidligere Spurs-spilleren Mitchell Thomas som skal ha bistått vingen som nå er tilbake i City. Selv om han ikke hadde Fifa-lisens skal Thomas ha mottatt store deler av agenthonoraret på 10 millioner kroner, skriver avisa.

Offisielt sto advokaten Timothy Drukker oppført som agent på avtalen, han skrev under papirene. Årsaken til at Drukker og Wright-Phillips nå navngis er at Drukker i januar ble felt i den britiske advokatforeningen, for handlinger utført i løpet av Wright-Phillips-avtalen.

Fulgte ikke Fifa-reglene
Drukker fikk en bot på omlag 140 000 kroner for å ha villedet FAs Quest-utvalg da de gjorde sine undersøkelser, og for ikke å ha fulgt Fifas agentregelverk.

Alle de involvert i de 16 andre overgangssakene Quest-utvalget kikket på i 2006 ble seinere frikjent for ulovligheter. Opprinnelig studerte FAs utvalg hele 362 overganger i Premier League.

REDKORDKJØP: Her ble høyrevingen presentert som Chelsea-spiller i juli 2005. Fortsatt er overgangs-summen på 21 millioner pund rekord for City. Foto: REUTERS/Ray Stubblebine
REDKORDKJØP: Her ble høyrevingen presentert som Chelsea-spiller i juli 2005. Fortsatt er overgangs-summen på 21 millioner pund rekord for City. Foto: REUTERS/Ray Stubblebine Vis mer