Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea kan kjøpe spillere hvis de somler med papirene

Bør vente med å anke.

FORSTERKNINGER? Chelsea kan nå kanskje handle til vinteren likevel, hvis Fifa-avgjørelsen blir fryst i påvente av ankebehandlingen. Foto: REUTERS
FORSTERKNINGER? Chelsea kan nå kanskje handle til vinteren likevel, hvis Fifa-avgjørelsen blir fryst i påvente av ankebehandlingen. Foto: REUTERS Vis mer

(Dagbladet.no) Overgangsvinduets største sak kom først etter at det var stengt. Torsdag besluttet nemlig Fifa å nekte Chelsea å kjøpe spillere før januar 2011, som følge av en kontroversiell overgang da Gaël Kakuta ble hentet til London i 2007.

Chelsea har varslet at de vil anke og nettopp der ligger mulighetene til blåtrøyene.

For så lenge ankebehanlingen ikke er avsluttet, er ikke dommen rettskraftig og de vil dermed kunne handle i overgangsvinduet i januar 2010 - hvis behandlingen av saken tar så lang tid, og det kan den fort gjøre.

Kan bli utsatt
Chelsea må levere enn skriftlig anke til idrettens voldgiftsrett (CAS) innen 21 dager, og hvis de er smarte på Stamford Bridge - så venter de lengst mulig med å fakse over papirene.

- Hvis vi mottar en anke i løpet av neste uke, er det realistisk at vi kan ha en høring i løpet av november og en avgjørelse i desember. Hvis det tar lenger tid kan det hende vi må vente til neste år, men da får vi et problem med januarvinduet, sier CAS-generalsekretær Matthieu Reeb til BBC.

Dermed kan det hende Chelsea kan kjøpe og tenke langsiktig i overgangsvinduet over nyttår, og på den måten sikre seg litt i forhold til straffen.

- Det er en mulighet for at Fifas avgjørelse blir fryst, i påvente av en avgjørelse i CAS. Straffen vil i så fall bli utsatt til neste overgangsvindu, bekrefter Reeb.

«Chelsea vil komme med den sterkeste mulige anke etter vedtaket i Fifas disiplinærutvalg (Dispute Resolution Chamber - DRC) angående Gaël Kakuta. Sanksjonene er uten presedens på dette nivået, og fullstendig ute av proporsjoner i forhold til den påståtte forbrytelsen og den økonomiske straffen,» skrev Chelsea i en pressemelding på torsdag. Avgjørelsen i CAS kan også ankes videre, til sveitsisk høyesterett.

Millionbøter
Bakgrunnen for utestengelsen er en klage fra Racing Club de Lens til Fifa, for måten Chelseas hentet Gaël Kakuta (18) på fra den franske klubben i 2007.

STRIDENS KJERNE: Gaël Kakuta har ennå ikke spilt for førstelaget til Chelsea, men overgangen hans fra Lens kan føre til at han kanskje får sjansen - siden Chelsea risikerer kjøpsnekt i de neste to overgangsvinduene. Foto: AP
STRIDENS KJERNE: Gaël Kakuta har ennå ikke spilt for førstelaget til Chelsea, men overgangen hans fra Lens kan føre til at han kanskje får sjansen - siden Chelsea risikerer kjøpsnekt i de neste to overgangsvinduene. Foto: AP Vis mer

18-åringen ble anklaget av sin tidligere arbeidsgiver for kontraktsbrudd da han skrev under for Chelsea, mens det engelske storlaget ble beskyldt for å ha medvirket til dette.

Lens har nå fått medhold på begge punkter av Fifas disiplinærutvalg Dispute Resolution Chamber (DRC). Resultatet er at Kakuta er dømt til å betale 780 000 euro (cirka 6,7 mill. kroner) i kompensasjon til gamleklubben - et beløp Chelsea hefter solidarisk for.

Spilleren utestenges dessuten fra all fotball i fire måneder, mens Chelsea nektes å hente nye spillere både innenlands og utenlands de neste to overgangsvinduene.

I tillegg er Chelsea dømt til å betale en utdanningskompensasjon til Lens pålydende 130 000 euro (cirka 1,1 millioner kroner).

Sjokkert Terry
Chelsea-kaptein John Terry er en av mange som ble overrasket av den strenge straffen Fifa idømte klubben hans.

- Hva reaksjonen min var? Det var et stort sjokk og det er veldig vanskelig, sier Terry.

Utover den første reaksjonen, får ikke Terry lov av klubben til å si mye om den vanskelige situasjonen.

- Det er vanskelig for meg å snakke om det. Jeg snakket med klubben i torsdag kveld og igjen på fredag, og de sa gjentatte ganger at jeg ikke kan snakke om det, ettersom de satser hardt på å anke saken.

Gaël Kakuta er fast på reservelaget til Chelsea, men han er foreløpig uten opptredener for A-laget.

BØR DRØYE: Chelsea-eier Roman Abramovitsj og klubbledelsen bør vente lengst mulig med å sende anken til CAS. Foto: EPA
BØR DRØYE: Chelsea-eier Roman Abramovitsj og klubbledelsen bør vente lengst mulig med å sende anken til CAS. Foto: EPA Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 832801638


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling