Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea kan kjøpe spillere igjen

Mens Kakuta-saken behandles.

|||(Dagbladet): Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) har bestemt at kjøpsforbudet Chelsea ble ilagt av Fifa i august blir utsatt mens CAS tar stilling til London-klubbens anke.

Det betyr at Chelsea etter all sannsynlighet kan handle nye spillere i løpet av overgangsvinduet i januar, melder Sky Sports News.

Kilden til konflikten London-klubben har havnet i, heter Gaël Kakuta.

Den talentfulle franske 18-åringen ble hentet fra Lens til Stamford Bridge sommeren 2007, uten at moderklubben mottok en eneste euro i kompensasjon.

Derfor gikk Lens til Fifa med en formell klage med henvisning til at han var under kontrakt - en klage Lens fikk medhold i. Det førte til at Chelsea ble ilagt helseas innkjøpsnekt i de to neste overgangsvinduene og dømt til å betale en utdanningskompensasjon til Lens pålydende 130 000 euro (cirka 1,1 millioner kroner).

I tillegg ble Kakuta utestengt fra all fotball i fire måneder og dømt til å betale 780 000 euro i kompensasjon til Lens (cirka 6,6 mill. kroner).

Dagens CAS-avgjørelse innebærer også at Kakuta kan spille igjen inntil en endelig avgjørelse er fattet. 

- Idrettens voldgiftsdomstol har innvilget søknaden fra Chelsea og Gaël Kakuta om en utsettelse i relasjon til avgjørelsen fra Fifa Dispute Resolution Chamber (FDRC) datert 27. august 2009. FDRC påla blant annet Gaël Kakuta en fire måneders utestengelse, og Chelsea Fotball Club Ltd ble fradømt retten til å registrere enhver nye spiller, enten nasjonal eller internasjonal, de neste to påølgende registringsperiodene. Disse sanksjonene er nå utsatt inntil CAS fatter en endelig beslutning i denne saken, heter det i en uttalelse fra CAS.

STRIDENS KJERNE: Chelsea havnet i trøbbel da de hentet unggutten Gaël Kakuta fra Lens. Den franske klubben anmeldte de engelske serielederene til Fifa, og fikk medhold.Foto: SCANPIX/AP Photo/RC Lens
STRIDENS KJERNE: Chelsea havnet i trøbbel da de hentet unggutten Gaël Kakuta fra Lens. Den franske klubben anmeldte de engelske serielederene til Fifa, og fikk medhold.Foto: SCANPIX/AP Photo/RC Lens Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media