Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Terry:

Chelsea-kapteinen:
- Håper jeg ikke får spille mer

John Terry mener lagkameratene spiller så godt at han selv ikke burde spille mer denne sesongen.

VINKER FARVEL?: John Terry har kontrakt med Chelsea ut sommeren. Foto: AFP/Glyn Kirk.
VINKER FARVEL?: John Terry har kontrakt med Chelsea ut sommeren. Foto: AFP/Glyn Kirk. Vis mer

(Dagbladet): John Terry har spilt 680 kamper i løpet av sine 19 sesonger i Chelsea, men i en samtale med Liverpool-legenden Steven Gerrard på BT Sport, forteller kapteinen at han håper han ikke spiller mer denne sesongen.

- Noen ganger er det ingenting du kan gjøre som spiller. Jeg var i startelleveren de fire første kampene denne sesongen, ble skadet, og tapte hjemme mot Liverpool og borte mot Arsenal. Manageren spør «hvor lenge er det til du er tilbake?».

- Så går vi 13 kamper ubeseiret og du kommer tilbake skadefri, men kommer ikke inn på laget. Som spiller er det vanskelig å akseptere, men det må du.

36-åringen forteller videre at Chelsea-trener Antonio Conte kom bort til han og var åpen om at han ikke ville komme tilbake på laget så lenge lagkameratene hans var i flyten.

- Jeg er ærlig når jeg sier dette, jeg håper jeg ikke spiller mer denne sesongen, noe som betyr at de vil fortsette å vinne.

- Solid bærebjelke

Erland Johnsen, som spilte for Chelsea åtte sesonger fra 1989 til 1997, har stor respekt for Terrys ønske om å ikke spille.

- Han ser at nye og unge krefter kommer inn, og da er det fornuftig. Det er selvfølgelig synd, han har vært en solid bærebjelke i Chelsea, sier Johnsen til Dagbladet.

Johnsen, som også har spilt for Bayern München, samme klubb som Chelsea vant mot i Champions League-finalen i 2012, mener Terry har vært en av de viktigste brikkene i Chelsea, om ikke den viktigste, de siste ti årene.

- Selv om han ikke er spiss og scorer masse mål, holder han sammen forsvaret. Han er en ledertype som har vært med på mye, betrodd av trenere og i rollen som kaptein.

Terry er forøvrig den mestscorende forsvarsspilleren i Premier Leagues historie med 40 mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mer taktikk og løping

I samtalen med Gerrard uttrykker Terry at han er glad han fikk en til sesong i Chelsea, slik at han kunne oppleve Antonio Contes treningsmetoder.

- Hvis jeg hadde sluttet å spille i fjor, ville jeg ikke fått erfart Conte. Jeg ville gått videre med troen om å ikke løpe med spillerne mine og ikke for mye taktikkprat, sier Terry og legger til:

Erland Johnsen da han spilte for Chelsea.
Erland Johnsen da han spilte for Chelsea. Vis mer

- Nå er det motsatt. Vi løper, gjør taktisk arbeid og gymtrening. Jeg kan fysisk føle fordelene ved det.

Chelsea spiller borte mot Liverpool tirsdag klokka 21.00. London-laget ligger for øyeblikket på toppen av tabellen, åtte poeng over byrival Arsenal.

  • Kampen sendes på TV2 Sport Premium.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling