Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea klarte bare uavgjort

Birmingham med real arbeidsøkt.

(Dagbladet.no): Birmingham - Chelsea 0-0

Foran dagens møte på St.Andrews var draktfargen stort sett det eneste de to lagene hadde til felles. 

Birmingham sto med en sier på de siste åtte Premier League-kampene og 0-12 i målforskjell på de siste tre. En skadeliste lang som et vondt år gjorde nok få noe særlig mer optimistisk. Chelsea derimot kom som suveren serieleder, på tross av en noe sviktende borteform den siste tiden.

Men første omgang ble slettes ingen enveiskjøring.

Jevn kamp

Det ble en tett og jevn affære med et Chelsea-lag som virket slitent. Presset på ballfører var ikke av vanlig Mourinho-standard, og framover skapte de lite.

Det var heller Birmingham som skapte de første og fleste farlighetene. Både Emile Heskey og Olivier Tebily luftet skuddfoten såpass at Peter Cech måtte strekke seg skikkelig.

Chelseas største sjanse fikk Arjen Robben på et kort frispark, da Birmingham-forsvaret et kort sekund var uoppmerksomme.

TØFFE TAK: Knallhard jobbing sikret Emile Heskey og Birmingham et verdifullt poeng mot Chelsea i dag. Foto: REUTERS
TØFFE TAK: Knallhard jobbing sikret Emile Heskey og Birmingham et verdifullt poeng mot Chelsea i dag. Foto: REUTERS Vis mer

Første omgang var allikevel preget av et kjempende Birmingham som nektet Chelsea rom.

Chelsea-press 

Men Mourinho nøyde seg nok neppe med noen støttende ord i pausen. Etter en svak førsteomgang, var det nå et Chelsea-lag som skrudde opp tempoet og begynte å skape sjanser.

Lampard, Duff, Gudhjonsen og Drogba hadde alle store muligheter til å sende serielederen i ledelsen - uten å lykkes. Duff og Del Horno hadde også begge ballen i mål,men ble begge helt korrekt avblåst for offside.

Og etterhvert som målene forstatte å utebli, så Chelsea ut til å bli stadig mer frustrerte.


United-åpning

Det siste kvarteret ble preget av to etterhvert slitne lag. Et Chelsea uten den nødvendige offensive spruten, og et Birmingham som konsentrerte seg om å forsvare seg.

Og selv om Hernan Crespo fikk en dobbelsjanse, og Carvalho fikk stå umarkert på femmetern på tampen - Birmingham satt igjen med ett poeng ved kampslutt.

Og med United-seier mot Bolton klokka fire, vil avstanden opp bare være sju poeng. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling