Chelsea klarte det umulige

Wayne Bridge ble dagens mann da han sendte Chelsea til himmels. Fem minutter før slutt avgjorde han kvartfinalen på Highbury. Arsenal er ikke lenger uslåelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIGHBURY (Dagbladet): Fem minutter før slutt avgjorde han kvartfinalen på Highbury. Arsenal er ikke lenger uslåelige.

Det var ville gledesscener på gressmatta på Highbury, men det var ikke hjemmelaget som jublet. Chelsea klarte det få trodde de skulle greie. Arsenals stjerner gikk med bøyd hode av banen. Alle de blå jobbet skjorta av seg, men det var Wayne Bridge som ble helten. Den tidligere Southampton-spilleren sendte ballen bak Arsenal-keeper Jens Lehmann da bare minutter gjensto. Da hadde de fleste belaget seg på ekstraomganger.

Hyllet fansen

- Jeg er bare glad jeg klarte å holde hodet kaldt da pasningen kom.

Det var en glimrende pasning. Gutta gjorde en glimrende kamp alle sammen, sa Wayne Bridge rett etter kampen.

Frank Lampard ga all æren for sieren til den blåkledde fansen.

- Fansen skal ha all ære for det vi klarte i dag. Vi gjorde det for dem. Vi gikk ut med en bestemhet. Vi hadde en vilje til å vinne å vi klarte det, sa han stolt.

På fire dager har Arsenals drøm om The Treble blitt torpedert. I går nektet Chelsea-fansen å forlate fiendens territorie. De ble bare stående igjen å synge. Kanskje kan semifinaleplassen i Champions League redde manager Ranieri også.

- Bare en Ranieri, sang den blåkledde delen av London.

Stillingskrig

Det var tydelig at Chelsea hadde lært av Manchester Uniteds taktikk for Arsenals skal nedkjempes. Midtbanen jobbet godt, og var tidlig oppi duellene. Helt fremst jaget angrepsduoen Jimmy Floyd Hasselbaink og Eidur Gudjohnsen enhver ball. Allerede etter femten minutter hadde kampens tyske dommer registrert to blåtrøyer i boka si.

På den andre banehalvdelen viste Thierry Henry at han er restituert og målsugen. Etter atten minutter skulle franskmannen scoret da han var alene igjennom. Tre minutter seinere fosset Damien Duff gjennom Arsenal-forsvaret. Bare den siste avgjørende finishen manglet.

Utover i omgangen festet gjestene et lite grep om kampen. Flere ganger måtte Arsenal-forsvaret bare beine unna ballen. De virkelig store sjansene uteble imidlertid. De siste fem minuttene av omgangen presset Arsenal, og på overtid av omgangen kom målet. Et innlegg fra Lauren treffer Thierry Henry som header ballen ned til José Reyes. Spanjolen gjør ingen feil, og Highbury eksploderer.

Chelsea sjokkåpner

Etter seks minutter er det de blåkledde som jubler. Stikkord er hard arbeid. Jimmy Floyd Hasselbaink gjør manns jobb inne i boksen. En Arsenal-spiller klarer, men ballen går ikke lenger ut en til Mario Melchiot som står på 20 meter. Han brenner til og Arsenal-keeper Jens Lehmann må gi retur som Frank Lampard plasserer sikkert i mål. Minutter seinere er Lampard frampå på nytt med et skudd som stryker stolpen. Etter målet virket begge lag litt redde for å angripe.

Vel kvarteret før slutt viser José Reyes at han har lyst til å bli helt. Hans skudd fra vel 20 meter lokker fram det beste i Chelsea-keeper Marco Ambrosio. Kolo Toure prøver også skuddfoten fra vel 40 meter og får nok klem til at hjemmelaget får en corner.

Mot slutten av ordinær tid gjorde begge lag endringer på laget. Thierry Henry forlot banen, og overlot spissplassen til Dennis Bergkamp. Chelsea satte innpå Hernan Crespo og Joe Cole. Det ble imidlertid Wayne Bridge som avgjorde.

DAGENS MANN: Wayne Bridge sendte ballen bak Arsenal-keeper Jens Lehmann da bare minutter gjensto.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer