Chelsea krever to Champions League-titler

Mourinhos eggeskall i fare.

• Direkte klokka 20.45: Chelsea - Rosenborg

LONDON (Dagbladet.no): England-sjef Graham Taylor ble en nepe i britisk presse på 90-tallet.

I dag blir José Mourinhos ansikt plassert i en eggekopp, med en skje som kakker på hodet hans, i The Sun.

Det skyldes selvsagt portugiseren pussige sammenlikning i går, da Mourinho på pressekonferansen før RBK-matchen fortalte at han ikke hadde egg til en god omelett.

Både stil og suksess

Dail Mail morer seg med eggeplomme-ordspillet «This is no jolk», for bak alt tøyset kommer det fram i dag at Chelsea-sjefene har enda større ambisjoner for klubben enn Mourinho.

I Chelsea-dokumentaren «Blue Revolution», som kommer for salg om ei uke, avslører direktør Peter Kenyon at Chelsea ikke bare må vinne Champions League.

Mourinho må vinne Champions League to ganger i løpet av de neste seks årene - dersom eier Roman Abramotivsj skal bli fornøyd.

Chelsea krever to Champions League-titler

- Over en periode på 10 år trenger du to seirer i europacupen for å bli regnet som en verdensklubb. Og du må dominere den hjemlige ligaen, sier Kenyon i dokumentaren.

Chelsea-direktøren tror klubben det som trengs for å klare det, i form av stall og kvalitet.

Skape dynasti

Men det holder ikke å vinne for Chelsea. Kenyon avslører at Abramovitsj er en fotballsnobb, som ikke bare bryr seg om å vinne.

Slikt sett er russeren på kollisjonskurs med Mourinho, som foran Dagbladet.no i går forklarte at han bare bryr seg om seirer.

- Hvis vi vinner, så vil vi vinne med stil. Alle er enige om det. Roman skal være her lenge, og jeg tror han er det beste som har skjedd Chelsea noensinne, sier direktøren.

Eller som The Mirror framstiller det i dag: «Våkn opp Jose, vi trenger sexy fotball».

- Det handler om å bygge, og det handler om å vinne stilig, på en måte som er passende for en av de beste klubbene i Europa. Vi bygger et dynasti. Det Roman ønske å være med på, er å få innpass i Europas dynasti, sier Chelsea-direktøren.

Der er ikke Rosenborg, og dit kommer aldri Rosenborg.

Har Iversen på laget

Trønderne kan håpe Mourinho er like sløv som britiske aviser før avspark. De fleste opererer med trolig lag for RBK, og samtlige har med Steffen Iversen på høyrevingen i en 4-3-3-formasjon.

Iversen ble vraket av Knut Tørum på Stamford Bridge i går kveld, og RBK-treneren fortalte åpent at laget stiller med én spiss og fem på midtbanen.

Så tror heller ingen aviser at RBK kan skape en sensasjon på Stamford Bridge.

- Det er utenkelig at Chelsea ikke vinner i kveld. Nordmennene ligger på femteplass i sin egen liga, skriver The Independent.