RUNDET 100: Frank Lamparde scoret fire mål og rundet dermed 100 seriescoringer for Chelsea i karrieren. To av dem kom fra straffemerket.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
RUNDET 100: Frank Lamparde scoret fire mål og rundet dermed 100 seriescoringer for Chelsea i karrieren. To av dem kom fra straffemerket.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

Chelsea latterliggjorde Premier Leagues tetteste forsvar

Scoret sju mot Aston Villa.

||| (Dagbladet): Chelsea - Aston Villa 7-1, Birmingham - Arsenal 1-1.

Aston Villa kom til Stamford Bridge med en defensiv statistikk å være stolt av. Martin O'Neills menn hadde sammen med Manchester United sluppet inn færrest mål i årets Premier League-sesong.

90 minutter med fotball seinere, kan man spørre seg hvordan så kunne være tilfelle etter at laget ble sendt hjem fra Stamford Bridge som slakt.

Anført av en alldeles strålende Frank Lampard og en Florent Malouda i sitt livs form, ga ikke Chelsea seg før det sto smått surrealistiske 7-1 på lystavlene på stadion.

- Det var en tett første omgang der Aston Villa klarte å kjempe seg tilbake. Vi var litt heldige som gikk i ledelsen like før pause.  Etter hvilen hevet vi tempoet, og noe av fotballen vi spilte, var alldeles førsteklasses. Til slutt fortjente vi hvert eneste mål vi fikk, sier Chelsea-assistent Ray Wilkins til Canal+.

MAGISK FORESTILLING: Frank Lampard (t.v.) var alldeles strålende, og ble hyllet av kaptein John Terry med vennskapelig risting.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
MAGISK FORESTILLING: Frank Lampard (t.v.) var alldeles strålende, og ble hyllet av kaptein John Terry med vennskapelig risting.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

Lampard sto med 96 ligamål i Chelsea-drakt før ettermiddagens oppgjør. Da han gikk i garderoben etter kampen, var det i visshet om at han hadde rundet et tresifret antall etter fire nettkjenninger mot Aston Villa - to fra straffemerket.

Wilkins er full av lovord om den målfarlige midtbanemannen.

- Vi har brukt alle adjektiver vi kan om Frank. Han er en fantastisk tjener - ikke bare for Chelsea - men for fotballen som helhet, sier Wilkins.

INKLUDERENDE FEIRING: Florent Malouda tok en løpetur langs sidelinja for å ta med publikum i feiringen etter å ha scoret sitt andre mål for dagen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
INKLUDERENDE FEIRING: Florent Malouda tok en løpetur langs sidelinja for å ta med publikum i feiringen etter å ha scoret sitt andre mål for dagen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi Vis mer

Carew-scoring
Selv om resultatet tilsier noe helt annet, var det faktisk forholdsvis jevnt forholdsvis lenge i Vest-London.

Chelsea tok ledelsen kvarteret ut i kampen da Maloudas knallharde innlegg fant Lampards utstrakte fot på bakre stolpe.

Aston Villa skulle også lykkes med oppskriften med nærmest å skyte innlegg mot bakre stolpe. Jurij Zjirkov fulgte verken med på forsvarskollegene eller John Carew, og ble avslørt for «ballwatching» da nordmannen umerket snek seg inn bak ryggen hans og styrte inn utligningen fra kort hold.

Aktiv Zjirkov

Samme Zjirkov skulle imidlertid rette opp skaden da han like før pause utnyttet til fulle at James Collins nærmeste inviterte ham til å gå etter et straffespark da Villa-stopperen satte ut foten.

FIKK OGSÅ VÆRE MED: Innbytter Salomon Kalou fikk også være med på scoringsfesten på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
FIKK OGSÅ VÆRE MED: Innbytter Salomon Kalou fikk også være med på scoringsfesten på Stamford Bridge. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Brad Friedel gjettet forsåvidt på riktig hjørne da han kastet seg etter Lampards påfølgende forsøk fra 11 meter, men var i realiteten sjanseløs på å avverge det brennharde skuddet.

Det begynte smått avventende etter hvilen, men etter 10 minutter satte Chelsea inn et gir Aston Villa ikke hadde noe å stille opp mot.

Deco åpnet venstresida for Zjirkov med en lekker utsidepasning, og den offensive venstrebacken var ikke noe dårligere i sin avlevering da han fant Malouda på første stolpe.

SCORING TIL LITEN NYTTE: John Carews utligningsmål ble lite annet enn et trøstemål for Aston Villa slik som kampen utviklet seg.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
SCORING TIL LITEN NYTTE: John Carews utligningsmål ble lite annet enn et trøstemål for Aston Villa slik som kampen utviklet seg.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi Vis mer

- Ga opp
Det skulle vise seg å være nådestøtet for et Villa-lag, som etter Martin O'Neills mening ga opp på stillingen 1-3.

- Vi er ordentlig slått av en strålende motstander. Vi stoppet å konkurrere da de ledet 3-1, og det er utilgivelig. Nå må vi kjempe hardt og legge denne kampen bak oss, mente O?Neill.

Det russiske hurtigtoget Zjirkov viste seg nok en gang som en fullgod erstatter for eminente Ashley Cole da han framprovoserte nok et straffespark like etter å ha levert en strøken målgivende pasning.

Denne gangen var det Richard Dunne som ikke hang med i svingene, og Lee Mason hadde ikke så mye annet valg enn å blåse. Lampard gikk for plassering, og ballen boret seg sikkert inn i nettmaskene nede ved stolpen.

Det skulle ikke ta lang tid før Friedel måtte hente ball nummer fem ut av nettet. Lampard, som da sto på 99 ligamål for Chelsea, kunne ha gjort et forsøk på å få nummer 100, men valgte i stedet å spille ballen videre til Malouda som kom stormende bakfra.

Franskmannen scoret sitt fjerde mål på like mange dager da han elegant løftet ballen i mål oppunder tverrliggeren.

Salomon Kalou la på til 6-1 før Frank Lampard satte punktum på overtid med en klassisk Frank Lampard-scoring der han fanget opp en svak Villa-klarering og brant til på direkten.

Arsenal snublet
Samtidig som Chelsea kunne glede seg over tre poeng, en kraftig forbedret målforskjell og bøttevis med selvtillit foran nøkkelkampen mot Manchester United på Old Trafford neste helg, snublet Arsenal mot Villas byrival Birmingham.

Samir Nasri ga gjestene ledelsen kort tid før slutt, men vertene på St. Andrews er kjent for å ikke gi ved dørene, og kriget seg til en utligning på overtid - et mål keeper Manuel Almunia må ta en stor del av skylda for.

Den spanske sisteskansen er et av få spørsmålstegn i et ellers godt rustet Arsenal-mannskap, og kritikerne fikk så definitivt mer vann på mølla da Kevin Phillips tilsynelatende ufrivillige avslutning gikk via fingertuppene hans og videre i mål.

Dermed gjorde Birmingham mot Arsenal det de klarte mot både Manchester United og Chelsea - nemlig å få med seg poeng på eget gress.

STREK I REGNINGA: Kevin Phillips utligningsmål på overtid, kan komme til å koste Arsenal dyrt i gullkampen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
STREK I REGNINGA: Kevin Phillips utligningsmål på overtid, kan komme til å koste Arsenal dyrt i gullkampen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer