IKKE SPURT: Eva Carneiro er ikke fornøyd med at FA har konkludert i sin sak om José Mourinho - uten å spørre henne om hennes versjon. Foto: NTB Scanpix
IKKE SPURT: Eva Carneiro er ikke fornøyd med at FA har konkludert i sin sak om José Mourinho - uten å spørre henne om hennes versjon. Foto: NTB ScanpixVis mer

Chelsea-legen rasende: - Har aldri bedt om min versjon

FA konkluderte uten å høre med hovedpersonen selv.

(Dagbladet): José Mourinho har blitt frifunnet av Det engelske fotballforbundet (FA) for å ha brukt seksuelt trakaserende språk mot lagets eks-lege, Eva Carneiro.

Episoden som utspant seg i sluttminuttene av sesongåpningen mot Swansea har fulgt Chelsea-manageren i mange uker.

Mourinho kjeftet på Carneiro og flere fra støtteapparatet etter at de løp ut på banen for å se til Eden Hazard. Det endte med at Chelsea-manageren hengte legen ut i offentligheten, for så seinere å ta fra henne alle hennes arbeidsoppgaver.

En tilskuer klaget Mourinho inn for kjønnsdiskriminerende språk mot tidligere klubblege Eva Carneiro - men portugiseren ble frifunnet.

Aldri spurt av FA Nå forteller Eva Carneiro i en pressemelding at FA aldri har tatt kontakt med henne for å få hennes versjon av hva som skjedde.

- Jeg fant ut at FA etterforsket hendelsen som skjedde 8. august gjennom pressen. Ikke på noe tidspunkt har jeg blitt kontaktet av FA med en forespørsel om å få min versjon av saken, skriver Carneiro i pressemeldingen, gjenngitt av Sky Sports.

- Jeg undrer meg over at dette er den eneste etterforskningen i dette landet hvor høringene fra dem som er involvert ikke er relevant. At de totalt ignorerer noen av bevisene vil selvsagt påvirke konklusjonen til etterforskningen, skriver eks-legen videre.

- Kalte Carneiro «datter av ei hore» Den engelske foreningen for kvinner i fotballverden, Woman in Football, uttalte onsdag at de mener det er helt hårreisende at FA kunne frifinne Mourinho for sexisme.

I kaoset rundt Hazards skade skal Mourinho ha ropt «filha da puta» - noe som betyr «datter av ei hore».

Dette ble kjent i kjølvannet av episoden 8. august. Women in Football skriver på sine hjemmesider at de også har fått en portugisisk oversetter til å se på klippene der man tydelgig ser at Mourinho skriker noe til legen - og foreninga mener at det er de overnevnte ordene som ble sagt i retning av Carneiro.

- Woman in Football kan kun konkludere med at den siste etterforskninga viser enda et eksempel på at FA ikke kan takle diskrimiering og spesielt sexisme i fotballdverden, skriver foreninga.