Chelsea-legen saksøker José Mourinho

Har allerede varslet sak mot klubben.

GÅR TIL SAK: Eva Carneiro går til sak mot José Mourinho for måten han behandlet henne på etter åpningskampen. Foto: NTB Scanpix
GÅR TIL SAK: Eva Carneiro går til sak mot José Mourinho for måten han behandlet henne på etter åpningskampen. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Torsdag kom beskjeden om at Chelseas tidligere klubblege, Eva Carneiro (41), har valgt å saksøke klubben for å komme til enighet om en sluttpakke.

I dag ble det kjent at hun også saksøker José Mourinho, som en individuell sak, melder Telegraph.

Langvarig feide Feiden mellom manageren og klubblegen oppsto etter Chelseas åpningskamp mot Swansea, og har vært en sak som har fulgt den hardt presserede manageren gjennom hele høsten. På overtid løp Carneiro og fysioterapauten ut på banen for å se til Eden Hazard, som virket til å ha skadet seg.

Det likte Mourinho svært dårlig. Portugiseren gestikulerte mot det medisinske apparatet sitt, og da han møtte pressen etterpå, kritiserte han dem etter alle kunstens regler.

Fratatt oppgavene Legen ble fratatt så og si alle sine oppgaver, og fikk ikke lenger være på benken under kamper. I september ga hun opp håpet om å få sin gamle jobb tilbake.

Mourinhos behandling av legen, og det at han fratok henne alle arbeidsoppgaver, skal være grunnen til saksøkingen.

I en video av en samtale mellom Mourinho oh Carneiro idet hun kommer tilbake til benken under Swansea-kampen, kan man se at portugiseren gir henne en skikkelig skyllebøtte - og skal ifølge organisasjonen «Woman in Football» ha kalt legen for «datter av ei hore».

Mourinho ble i etterkant klaget inn til Det engelske fotballforbundet (FA) for kjønnsdiskriminering, men portugiseren ble frikjent. Det gjorde Carneiro forbanna.

I en pressemelding skrev hun at FA aldri hadde tatt kontakt for å få hennes versjon av hva som skjedde. 

- Jeg fant ut at FA etterforsket hendelsen som skjedde 8. august gjennom pressen. Ikke på noe tidspunkt har jeg blitt kontaktet av FA med en forespørsel om å få min versjon av saken, skrev Carneiro i pressemeldingen, gjengitt av Sky Sports.