Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-legende tar over Serie A-klubb

Zola blir hovedtrener i Cagliari.

TAR OVER CAGLIARI: Gianfranco Zola, kåret til tidenes beste Chelsea-spiller i 2003, tar over Cagliari. Zola har tidligere vært manager for West Ham, men fikk sparken der i 2010. Etter det overtok han Watford, og Zola har vært klubbløs siden han forlot dem i 2013. Foto:    REUTERS/Paul Hackett
TAR OVER CAGLIARI: Gianfranco Zola, kåret til tidenes beste Chelsea-spiller i 2003, tar over Cagliari. Zola har tidligere vært manager for West Ham, men fikk sparken der i 2010. Etter det overtok han Watford, og Zola har vært klubbløs siden han forlot dem i 2013. Foto: REUTERS/Paul Hackett Vis mer

Publikumsfavoritten Gianfranco Zola ble julaften ansatt som ny trener i den italienske fotballklubben Cagliari.

48-åringen etterfølger Zdemak Zemen, som fikk sparken mandag etter at en rekke svake resultater førte Sardinia-klubben inn i nedrykksstriden.

Laget har bare en seier på 12 kamper siden september. Klubben offentliggjorde ansettelsen av Zola i en kort melding på sitt nettsted under overskriften «Velkommen tilbake, Gianfranco».

Zola får med seg sin tidligere landslagskollega Pierluigi Casiraghi som assistent og får sin første arbeidsdag når spillerne søndag gjenopptar treningen etter julepausen.

Zola er fra Sardinia. Han hadde stor suksess i Napoli, Parma og Chelsea. I den engelske klubben spilte han sammen med Tore André Flo på et sterkt lag, og i 2003 ble han kåret til tidenes beste Chelsea-spiller.

Han avsluttet sin aktive karriere i Cagliari. Tidligere på dagen erklærte en annen kandidat, tidligere landslagskeeper Walter Zenga, seg uaktuell etter samtaler med klubbpresident Tommaso Guilini.

 — Jeg takker alle i Cagliari for å ha tenkt på meg, men dessverre må jeg avslå. Jeg akter å bli i Dubai inntil videre, sa Zenga.

Han var nylig ferdig som trener i Al-Jazira, men han skal fortsatt ha oppdrag for kongefamilien i De forente arabiske emirater. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media