Chelsea-legende ville vite hvem som smurte bæsj utover bortelagets do

Ble permittert selv.

PERMITTERT ETTER MØKKA-MAIL: Brighton-manager Gustavo Poyet går en usikker framtid i møte. I en e-post ber han klubbledelsen finne ut hvem som griset til toalettet i Crystal Palace' garderobe. E-posten ble ikke godt mottatt, ifølge The Sun. Foto: Philip Brown / Reuters / NTB Scanpix
PERMITTERT ETTER MØKKA-MAIL: Brighton-manager Gustavo Poyet går en usikker framtid i møte. I en e-post ber han klubbledelsen finne ut hvem som griset til toalettet i Crystal Palace' garderobe. E-posten ble ikke godt mottatt, ifølge The Sun. Foto: Philip Brown / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Brighton-manager Gustavo Poyet har et solid navn i England - både for sine prestasjoner på banen, og for det han har utrettet som manager.

Derfor vakte det oppsikt da Brighton i går kunngjorde at Poyet, sammen med assistent Mauricio Taricco og førstelagstrener Charlie Oatway, er permittert.

Brighton røk mandag ut fra playoffen om Premier League-opprykk, da de tapte 2-0 sammenlagt for Crystal Palace. Klubbledelsen varslet i går at de vil følge interne prosedyrer for å finne løsningen på managerspørsmålet.

Bæsj overalt på toalettet
Det har vært et mysterium hva som har forårsaket avgjørelsen, men i dag kommer The Sun med en avsløring som stinker lang vei:

Tirsdag kveld skal en rasende Poyet ha sendt ut en e-post til store deler av Brighton-ledelsen, hvor han fortalte hva som møtte motstandernes spillere og trenere da de ankom American Express Community Stadium (kjent som Amex) på mandag:

«Da spillere og trenere fra Crystal Palace kom til Amex og gikk inn i sin garderobe, havnet de oppi en veldig ukomfortabel situasjon. Av en eller annen grunn hadde noen tilgang til bortegarderoben, og de hadde gjort noe fryktelig i et forsøk på å bringe alle Palace-tilknyttede ut av fatning», skrev Poyet i e-posten, som The Sun har sikret seg.

Deretter går uruguayaneren rett på sak, og forteller at noen hadde lagt igjen sine etterlatenskaper overalt på toalettet - både utenfor, over og rundt selve skåla.

«Jeg er sint over at noen innad i denne klubben kunne true vårt rykte og synke så lavt. Jeg vil at noen skal ta ansvar, og gå av», skriver Poyet.

Klubbledelsen skal nå be politiet om hjelp til å finne den grisete synderen.

Sint på tribunelyden
Den tidligere midtbanespilleren Poyet - som med sin målfarlighet ble en stor Stamford Bridge-helt i løpet av fire år i Chelsea - tar i tillegg for seg en avgjørelse om å dele ut såkalte papirklappere til supporterne, et stunt som lagde en lyd Poyet tydeligvis ikke likte.

«Jeg vil også benytte denne anledningen til å be alle forsikre seg om at hvis du gjør noe som kan påvirke kampen, så kanskje du kan være høflig nok til å be om min tillatelse først», sier Poyet, som mener dette bare skapte negativitet for hans spillere.

Han avslutter tiraden med å skrive:

«Min gruppe av spillere og trenere har jobbet hardt denne sesongen, og jeg setter ikke pris på negative handlinger fra andre i klubben».

The Sun har ingen bekreftelser på at det faktisk er e-posten som har forårsaket permitteringen av Poyet og hans nærmeste medhjelpere.

Tabloidavisa melder like fullt at ledelsen i klubben skal være rasende over Poyets tekst - mens markedsavdelingen er forbannet over at deres papirklapperidé får så hard medfart i evalueringen av en mislykket fotballkamp.

• Verken Torbjørn Agdestein (Brighton) eller Jonathan Parr (Crystal Palace) var med for sine respektive lag i playoff-oppgjøret.