Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea-legene fryktet for Cechs liv

Ute i minst seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til tross for seier mot Reading var lørdagskvelden tung for Chelsea.

I går ble det klart at keeper Peter Cech pådro seg kraniebrudd og måtte opereres etter sammenstøtet med Readings Stephen Hunts kne.

Daily Mirror avslører i dag at Chelsea-legene på et tidspunkt fryktet for livet til Chelsea-keeperen, da han mistet bevisstheten i garderoben.

Mistet bevisstheten

Keeperens tilstand ble forverret etter at han ble båret av banen, og en ambulanse ble hastetilkalt.

- Den store skrekken var en hevelse i hjernen hans. I sånne situasjoner blir problemene større når hjernen reagerer på sammenstøtet, sier en Chelsea-kilde til avisa.

Operasjonen som ble utført på keeperen sørget for at trykket ble lettet.

En nevrolog og idrettslege spår i Daily Telegraph i dag at tsjekkeren trolig vil være ute i seks måneder. Det kan være direkte livsfarlig å komme tilbake for tidlig.

OPERERT I GÅR: Peter Cech kan ikke spille fotball på seks måneder, mener en kirurg og nevrolog. Her bæres keeperen av banen mot Reading. Foto: Scanpix/Ap
OPERERT I GÅR: Peter Cech kan ikke spille fotball på seks måneder, mener en kirurg og nevrolog. Her bæres keeperen av banen mot Reading. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Frykter nytt treff

- Han risikerer det som er kjent som «andre sammenstøt-syndrom». Det skjer når et nytt treff føler til opphovning i hjernen før han har tatt seg igjen etter en tidligere skade. Det er en situasjon som kan være fatal, selv om det første slaget ikke var alvorlig, sier kirurg og nevrolig Peter Hamlyn ved St Bartholomews-sykehuset i London til avisa.

Og legger til:

- Med tanke på det tror jeg Cech trolig er ute i minst seks måneder.

Andre britiske aviser anslår i dag alt fra at Cech er ute i noen måneder eller til at han mister resten av sesongen.

Hilario inn

Chelsea må klare seg uten både tsjekkeren og reserven Carlo Cudicini mot Barcelona onsdag. Cudicini landet uheldig etter at han erstattet Cech i kampen.

I dag meldes det at italieneren svelget tunga lørdag kveld og må være på sidelinja i minst ti dager.

image: - Chelsea-legene fryktet for Cechs liv

Chelseas tredjekeeper, portugisiske Hilario, vokter målet i Champions League og i ligaen den neste uka. På benken sitter trolig uprøvde Yves Makaba-Ma Kalambay, en belgisk 20-åring som kom fra PSV for tre år siden.

Chelsea-manager José Mourinho mener Hunts kne kunne drept Cech på lørdag. Han håper det engelske fotballforbundet griper inn, men er mest av alt opptatt av helsea til sine skadde keepere.

I går kveld var Cech fortsatt innlagt på sykehus.

- Barcelona er bare en fotballkamp. Jeg er mest interessert i mine spillere, mine to venner, sier Mourinho.

Daily Mirror skriver i dag at Chelsea vil levere inn en protest mot dommer Mike Riley til FA, fordi mannen i svart prøvde å få Cech til å selv krabbe av banen for å motta medisinsk behandling.

• Din kommentar: Har Mourinho rett, fortjener Hunt straff for kneet mot Cech?

SVELGET TUNGEN:</B> Carlo Cudicini lå bevisstløs på banen, etter at han som innbytter kom inn for skadde Cech.