Chelsea må slåss om Flo-erstatter

Chelsea vil ha Inter-spissen Robbie Keane som erstatter for Tore André Flo. Men de må slåss med Leeds. - Vi har kontaktet Inter Milan, sier Chelsea-direktør Colin Hutchinson. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Hutchisons uttalelser på klubbens hjemmesider betyr at Chelsea mener alvor. Keane gikk fra Coventry til Inter Milan i for 173 millioner kroner i sommer, men har ikke funnet seg til rette i Italia. Og enda viktigere: Han får ikke plass på Inter-laget.

Chelsea har 160 mill. kroner å bruke etter Flo-salget, men har funnet det vanskelig å handle store navn.

- Vi ser på forskjellige løsninger. Vi følger nøye med Robbie Keanes situasjon og har snakket med Inter om ham, sier Hutchison og avslører at klubben allerede har fått avslag på henvendelser om Andy Cole (Manchester U), Robbie Fowler (Liverpool) og Trevor Sinclair (West Ham).

- Det er vanskelig å kjøpe spillere nå som så mange klubber fortsatt er med i europacupene, sier direktøren.

Hvis Inter bestemmer seg for å løsne på Keane-tøylene betyr ikke det at han automatisk går til London. Leeds har lagt ut følere for lenge siden, og vil i første omgang hente 20-åringen på lån ut sesongen.

Dersom Keane blir en suksess, er Eirik Bakkes klubb villig til å betale 135 mill. kroner neste sommer.

Carsley klar for Coventry

Lee Carsley går fra Blackburn til Coventry for 26 millioner kroner. Carsley kom til Blackburn fra Derby i mars i fjor for 44 millioner kroner. Like etter overgangen ble han utnevnt til lagkaptein.

Lang kontrakt for lang mann

Jan Koller har signert ny kontrakt med Anderlecht. Den 2,02 meter høye spissens nye kontrakt binder han til den belgiske toppklubben ut 2004. Fulham ville nylig kjøpe Koller for 110 millioner kroner, men det er uaktuelt for Anderlecht-ledelsen. - Fulham undervurderer Koller. Han er verdt mye mer enn det, sier Anderlecht-manager Michel Verschueren.

Klar for naboklubben

Robert Molenaar er solgt fra Leeds til Bradford for 657 000 kroner. Molenaar kom til Leeds fra FC Volendam i januar 1997, og har til sammen spilt 66 kamper for Yorkshire-klubben. Molenaar er Bradford-manager Jim Jefferies andre nyervervelse siden han tok over den nedrykkstruede klubben sist uke.

Beckham vurderer United på livstid

Manchester Uniteds David Beckham klar for å signere livstidkontrakt med Manchester United. England-kapteinens nåværende kontrakt går ut i 2003. Hvis United frister Beckham med en forbedret kontrakt skriver han under. - Hvis jeg er glad og familien er fornøyd da blir jeg der er - hvis det går bra med klubben og kontrakten, sier Beckham i sin video «The David Beckham Story».

Landslagsspiller til 2. divisjon

Keith Gillespie er utlånt fra Blackburn til Wigan. 25-åringen kan forlate Blackburn gratis, men Wigan-manager Bruce Rioch vil trolig benytte låneperioden til vurdere Gillespie. Blackburn-spilleren har bare spilt fire kamper under manager Graeme Souness' ledelse siden i vår. Gillespie var tidligere reserve i Manchester United. Han dro videre til Newcastle i en byttehandel der Andy Cole gikk andre veien.

Ginola tilbake mot eks-klubb

David Ginola har slitt med skader i to måneder og spiller sin første kamp siden avbrekket mot Newcastle i helga. Ginola gjorde seg berømt i England i nettopp Newcastle under Kevin Keegans ledelse på midten av 90-tallet. - David er på laget på lørdag, og det er opp til han å forbli der, sier Aston Villa-manager John Gregory.

Batty på vei tilbake

Tidligere England-spilelr David Batty gjør trolig skadecomeback i en reservekamp for Leeds mot Sheffield Wednesday 14. desember. Batty har vært ute med en akillesskade i et år, og ble operert i sommer. - Det blir fantastisk å få han tilbake, omtrent som å få en ny spiller, sier Leeds-manager David O'Leary.

For tøft for Rebrov

Ukrainske Sergej Rebrov har ikke vært noen kjempesuksess siden han kom til Tottenham fra Dinamo Kiev for 140 mill. kroner i sommer. Etter fem kjappe mål har han bleknet i England. Han kommer i dag med forklaringen sjøl: - Jeg visste det ikke kom til å bli lett, og dette har vært en helt ny verden for meg, sier Rebrov som føler seg lettet over at han i hvert fall har unngått skader. - Du må slåss i hver kamp. Jeg har ikke fått store skader, men dette er den tøffeste ligaen i Europa.

>

Venables krever 70 mill.

Terry Venables er klar til å overta Middlesbrough - bare han får sine krav innfridd. - Vi forhandler fortsatt med ham, bekrefter Boro-manager Bryan Robson i dag. Venables slutter trolig i TV-kommentatorjobben sin for å berge Boros plass i Premier League - med Robson som assisten. Problemene et Venables absolutte krav: Den tidligere England-sjefen krever 70 mill. kroner i lønn over to år, og friheten til å sparke store deler av klubbens trenerteam.

  • Kilder: Chelseafc.co.uk, Press Association, The Mirror, The Sun.