Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea maktet ikke å gjøre noe med ustoppelig Agüero

Spissen den store helten da City knuste Chelsea.

I STORFORM: Sergio Agüero scoret hattrick mot Chelsea. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS / NTB Scanpix
I STORFORM: Sergio Agüero scoret hattrick mot Chelsea. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Chelsea - Manchester City 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Chelsea hadde fortsatt et håp om å spille i Europa neste sesong, men det håpet kan ha blitt slukket av Manuel Pellegrinis mannskap i kveld.

For i en underholdende kamp som kunne bikket begge veier i første omgang, var det en dødelig effektiv Sergio Agüero som tok hovedrollen i London.

Det gledet Manchester City-manager Manuel Pellegrini stort.

- Agüero? Jeg er sikker på at han er den beste spilleren i ligaen, sier Pellegrini etter kampen.

Etter at Agüero kom til City i 2011, har følgende spillere blitt kåret til den beste i ligaen: Robin van Persie, Gareth Bale, Luis Suarez og Eden Hazard.

- Jeg syns det er rart at Agüero aldri har blitt kåret til Premier Leagues beste spiller i løpet av den lange tiden hans her, sier Pellegrini videre om sin superstjerne.

RØDT KORT: Thibaut Courtois feller Fernandinho og får det røde kortet. Foto: 
Reuters / Dylan Martinez / NTB Scanpix
RØDT KORT: Thibaut Courtois feller Fernandinho og får det røde kortet. Foto: Reuters / Dylan Martinez / NTB Scanpix Vis mer

Med tre mål i kveld puster Agüero toppscorer Harry Kane i nakken. Agüero og Jamie Vardy står begge med 21 mål så langt i ligaen, mens Kane har 22 scoringer.

Det mest imponerende er at Agüero bare har brukt 26 kamper (24 fra start) på bragden, mens den andre duoen har brukt 33 kamper.

Annullert mål Diego Costa trodde han hadde sendt Stamford Bridge til himmels da han skar innover i banen og sendte ballen i stolpen, for så å sette sin egen retur i mål. Men linjedommeren hadde allerede vært oppe med flagget, og scoringen ble korrekt annullert for offside.

Kevin De Bruyne har vært sårt savnet i Manchester City i tiden han var ute med skade. Nå er midtbanespilleren tilbake i storslag. Belgieren kunne fort gitt City ledelsen da han ble spilt fri alene med keeper Courtois, men sisteskansen fikk en fot på ballen etter avslutningen.

Gode kontringer City tok ledelsen etter en fin kontring etter en snau halvtime.

Nevnte De Bruyne var arkitekten med et fint driv oppover i banen, før pasningen hans gikk via et Chelsea-bein og fant Sergio Agüero. Spissen var som vanlig iskald, og dro av en mann før han dunket ballen i nettmaskene fra rundt 18 meter.

Vakker og effektiv fotball av de lyseblå fra Manchester.

Chelsea-supportere river seg nok samtidig i håret over at en spiller som De Bruyne ble solgt til Wolfsburg fra nettopp Chelsea i 2014.

Og kontring skulle bli stikkordet i denne kampen. Ti minutter etter hvilen kontret City på nytt, og igjen var det Agüero som fikk avslutte fra god posisjon etter å ha blitt spilt fra av Samir Nasri.

Argentineren viste igjen hvorfor han er en av de beste spissene i verden, og sendte ballen vakkert og kontrollert forbi Courtois.

Rødt kort og straffespark Du kunne se på ansiktsuttrykket til Courtois at han skjønte at kampen var over da han felte Fernandinho som hadde runnet keeperen. Dommeren tok resolutt opp det røde kortet, og det eneste positivet for Chelsea var at Guus Hiddink ikke hadde brukt opp byttene sine.

Courtois har allerede høstet kritikk denne sesongen, og det vil garantert bli stilt spørsmål ved om sisteskansen er ferdig på Stamford Bridge denne sommeren.

Agüero har på ingen måte vært sikker fra krittmerket denne sesongen, med to bom på de siste tre forsøkene, men fikk likevel fornyet tillit på straffesparket.

I kveld var han imidlertid sikker, da han plasserte ballen helt nede ved stolperota mens innbytter Begovic kastet seg feil vei.

Dermed endte det med en viktig trepoenger for City, som passerte Arsenal på en tredjeplass i Premier League.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart