Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea-managerens vane vekker oppsikt

- Jeg har aldri sett noe liknende i hele mitt liv og aldri hørt noen andre gjøre det heller. Det er avskyelig, sier journalist Barry Glendenning.

AVHENGIG: Chelsea-manager Maurizio Sarri tygget på en sigarettsneip. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
AVHENGIG: Chelsea-manager Maurizio Sarri tygget på en sigarettsneip. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea-manager Maurizio Sarri (59) fikk en pangstart i sjefsstolen med 3-0-seieren over Huddersfield i åpningskampen i helga.

Røyking blir sett på som tabu i fotballen, selv om flere spillere som Jack Wilshere og Mario Balotelli og trenere som Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp har blitt avbildet med en sigarett i munnen opp gjennom åra. Selv om du aldri ser det på sidelinja under kamper.

Sarri er blant dem som er kjent for å være en storrøyker, og etter rapportene røyker han opp til 80 sigaretter om dagen, rundt fire-fem sigaretter i timen. Det skaper problemer for treneren i England, hvor det ikke er lov til å røyke på sidelinja.

I 2006 ble det bestemt at røyking er forbudt på alle offentlige inngjerdede områder. Forbudet gjelder også stadioner i England fra 2007. Det var en del av en røykekampanje i England for å få bukt med passiv røyking.

FANTASY: Gameweek går gjennom spillerne som leverte forrige runde, og ser på noen mulige fallgruver. Video: Per Ervland / DagbladetVis ... Vis mer Vis mer

Reagerer

Sarri har tidligere blitt avbildet med en røyk i munnen på Stadion i Napoli i italienske medier, og noen trodde også at han røykte en sigarett på sidelinja mot Huddersfield i helga.

Det skulle imidlertid vise seg at han bare tygget på det som ser ut som en sigarettsneip, sannsynligvis for å dempe røyksuget.

The Guardians Barry Glendenning i podkasten The Football Weekly var blant dem som reagerte på det han fikk se.

- Det må være fullstendig avskyelig, sier Glendenning, som forteller at han har hørt en liknende historie om et barn som ble avhengig av å tygge på foreldrenes sigarettsneiper.

- Kanskje noen kan introdusere ham for nikotintyggegummi eller røykeplaster. Jeg har aldri sett noe liknende i hele mitt liv og aldri hørt noen andre gjøre det heller, bortsett fra dette barnet jeg nevner. Det er avskyelig, sier Glendenning.

- De (sneipene, journ.anm.) må ha kommet fra sigaretter han allerede har røyket, for hvis du bruker en ubrukt sigarett ,så tygger du egentlig bare på bomull, sier han videre.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal heller ikke like at Sarri røyker i pausen på Stamford Bridge.

STORRØYKER: Chelsea-manager Maurizio Sarri. Foto: AFP PHOTO / CARLO HERMANN / NTB Scanpix
STORRØYKER: Chelsea-manager Maurizio Sarri. Foto: AFP PHOTO / CARLO HERMANN / NTB Scanpix Vis mer

- Virkelig utrolig

Napoli-stjerne Marek Hamsík har uttalt følgende om Sarris røykevaner, ifølge Football Italia:

- Sarri er en lidenskapelig røyker, det er virkelig utrolig. Jeg har aldri sett noen som røyker så mye. Takk Gud for at han ikke kan gjøre det under kamper!

Det er vanskelig for Sarri å gå en hel omgang uten å få i seg nikotin. Engelske medier, deriblant Daily Mirror, skrev i juli at Chelsea var i ferd med å ordne det slik at Sarri fikk et eget røykerom på Stamford Bridge, slik at han kan få en etterlengtet smak av sigaretter i pausen og før og etter kamp.

Det er ikke første gang en klubb legger til rette for Sarris vaner.

Tyske RB Leipzig skal ifølge avisa Bild ha fikset et eget røykerom for Sarri da klubbene møttes i Europa League forrige sesong. Klubben skal også ha slått av røykvarslerne i bortegarderoben.

The Telegraph skriver at Sarri har løsnet litt på snippen når det gjelder reglene som Antonio Conte innførte som Chelsea-manager, særlig når det gjelder hva spillerne må spise. Kanskje ikke så rart med tanke på Sarris røykevane.

Sarri er kjent for å være av den hissige typen, og det vil ikke være overraskende om han må besøke tribunen i løpet av Premier League-sesongen. Kanskje akkurat det samtidig vil være en liten lettelse for manageren, hvis han får ta seg en sigarett på veien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!