Chelsea-marerittet fortsetter for Spurs

Tapte på overtid.

(Dagbladet.no:) Chelsea - Tottenham 2-1. Før kampen ble avdøde Peter Osgood - kanskje Chelseas beste spiller gjennom tidene - hedret med ett minutts applaus på Stamford Bridge.

Chelsea-spillerne kunne derfor ikke annet enn å hedre ham med tre poeng.

Som Dagbladet.no skrev i går, har ikke Tottenham slått Chelsea i serien siden 1990.

Den marerittstatestikken ble ikke brutt i dag.

Mourinho feiret

Da William Gallas sikret tre poeng på overtid, kastet spillerne seg om hverandre, og inn fra sidelinja kom også manager José Mourinho.

- Dét er Mourinho. Det er ikke alle som liker ham, men han er en fantastisk manager og vi har lyst til å vinne alt for ham, sier Gallas til Sky Sports.

Han forteller at spillerne virkelig ville reise seg etter å ha blitt slått ut av Champions League. Det tok lang tid før vinnermålet kom, men det var verdt å ventet på.

ELLEVILL FEIRING: José Mourinho jublet med spillerne etter vinnermålet til William Gallas. Foto: AP
ELLEVILL FEIRING: José Mourinho jublet med spillerne etter vinnermålet til William Gallas. Foto: AP Vis mer

- Det er det fineste målet jeg noensinne har scoret, sier Gallas.

Essien trengte to sjanser

Det åpnet relativt jevnt i Vest-London, før Chelsea giret opp et hakk og tok over kontrollen.

Etter ti minutter fikk Michael Essien en eventyrlig sjanse. Shaun Wright-Phillips skar inn fra kanten og skjøt fra skrått hold, men landslagskeeper Paul Robinson reddet flott.

En klarering havnet imidlertid i feltet, og Essien hadde omtrent blank goal. Men skuddet fra 10-12 meter gikk utenfor.

Bare fire minutter etterpå var de to på farta igjen.

Michael Carrick slo en stygg tversoverpasning i Spurs-forsvaret, som Wright-Phillips snappet opp. Han tok med seg ballen ned til kortlinja, og slo 45 grader ut i feltet.

Hernan Crespo hoppet over ballen, og Essien plasserte den ved stolperota med bredsida.

Utliknet sekunder før pause

Også etter dette var hjemmelagets giftigst, selv om Tottenham hadde ballen en del. Det ble mye småspillforsøk og litt vel trangt da Tottenham forsøkte seg, mens Chelsea oftere valgte enklere og mer effektive løsninger.

Men bortsett fra et slapt John Terry-skudd etter en Paul Stalteri-feil og et Joe Cole-skudd fra litt for spiss hold, ble det ikke flere sjanser - før 1. omgangen nesten var blitt til pause.

Carrick slo et Tottenham-frispark fra sidelinja, og Michael Dawson var størst i lufta. Han headet ned til Jermaine Jenas, som tuppet utlikningen inn over skulderen til Petr Cech.

Drogba i stanga

Tottenham åpnet med fornyet selvtillit etter pause, og Chelsea tok det litt mer med ro.

Men det var hjemmelaget som kom til den første sjansen. Hernan Crespo slo inn fra høyresida, og Ledley King kastet seg fram for å blokkere. Ballen gikk opp i lufta, og i nettaket rett over mål.

På den påfølgende corneren headet Terry godt, men Paul Robinson reddet.

Lagene vekslet på å presse etter dette, uten at det ble noe sjansejordskred av dette.

Et kvarter før slutt holdt Dawson og Robinson på å rote det til for Spurs, men sistnevnte reddet unna med et karatespark på kanten av 16-meteren.

Like etterpå mottok Jenas en nydelig langpasning fra King, og han tar den med seg inn i feltet på førsteberøringen. Skuddet fra 14-15 meters skrått hold ender rett i nevene på Cech.

Avgjort på overtid

Chelsea presset hardt mot slutten av kampen, men de hadde ikke marginene på sin side.

Ett minutt før slutt dempet innbytter Didier Drogba ballen på brystet, før han klinte til på halv volley. Ballen gikk via en liten fingertupp hos Robinson og i stanga.

Men så, ett minutt og 21 sekunder på overtid:

William Gallas dro seg flott innover på banen fra venstresida. Lurte seg forbi et par spillere og klinte til fra 25 meter. Ballen føykt som en rakett i det lengste hjørnet. Og Stamford Bridge eksploderte - da spillere, støtteapparat og trenere kastet seg om hverandre.

Dermed reiste Chelsea seg igjen, etter at Barcelona slo dem ut av Champions League i midtuka.

Til tross for dette tapet beholder Tottenham fjerdeplassen i Premier League, uansett hvordan det går i de andre kampene denne helga.

- Dette er hardt å svelge, men vi er fortsatt i førersetet i kampen om fjerdeplassen, sier Tottenham-assistent Chris Hughton til Sky Sport.

Hva synes du?

Si din mening om kampen på Stamford Bridge!

KING OF STAMFORD BRIDGE: Peter Osgood ble hedret før kampen.
SCORET PÅ SJANSE NUMMER TO: Michael Essien brant først en stor sjanse, før han nettet forbi Paul Robinson.
UTLIKNET: Jermaine Jenas tuppet ballen forbi Petr Cech.