Chelsea-marerittet komplett

United vant fortjent, men dommeren stjal showet på Old Trafford.

(Dagbladet.no): Manchester United - Chelsea 2-0.

Manchester United var utvilsomt det beste laget på Old Trafford. Men det er vanskelig å komme utenom at den diskutable direkte utvisningen av John Obi Mikel etter en drøy halvtime gjorde det ekstra vanskelig for Chelsea.

På den andre siden skulle Joe Cole vært utvist for en langt styggere felling i andre omgang. 

Manchester United fikk et greit, men noe billig straffespark, men ble samtidig snytt for et mye klarere.

Og dommeren indikerte at han skulle legge til minst to minutter i første omgang. Det betyr ikke at han ikke kan legge til mer, men da United scoret to og et halvt minutt på overtid, falt det ikke i god jord i Chelsea-leiren.

Dommer Mike Dean var rett og slett ikke banens beste i kveld.

- For mange rare ting

Chelseas nyansatte manager Avram Grant klarte ikke la være å si hva han mente.

STRENGT RØDT: John Obi Mikel ble utvist etter 32 minutter da han stemplet Evra. Foto: AP/Reuters/Scanpix
STRENGT RØDT: John Obi Mikel ble utvist etter 32 minutter da han stemplet Evra. Foto: AP/Reuters/Scanpix Vis mer

- Jeg ville ikke snakke om dette. Jeg trenger å tenke gjennom det, alt for mange rare ting skjedde i dag. Utvisningen, de to minuttene som var slutt før de scoret og så straffesparket. Dommeren påvirket resultatet, de scoret på det tidspunktet og så straffesparket, sa Grant til Sky Sports ifølge SportingLife.

Før avspark var tv-kameraene rettet mot Grant og eier Roman Abramovitsj.

Men allerede etter første omgang var det dommer Dean som var sterkest i fokus - og det er drøyt å si at han dømte seg opp mye i andre omgang.

Snytt for straffe

Etter bare to spilte minutter var Wayne Rooney nær ved å gi Grant den verst tenkelige åpningen på managerjobben. Hadde ikke Chelsea hatt en keeper av Petr Cechs kaliber i mål, hadde langskuddet fra 20 meter fort blåst rett inn.

Etter 17 minutter ble Evra felt av Joe Cole, men dommer Dean mente tydeligvis at det var greit ettersom Cole såvidt kom borti ballen etter å ha fjernet begge beina til United-backen.

Ryan Giggs kunne med litt hell satt ballen i mål fra nesten død vinkel etter et innlegg fra høyrekanten etter 29 minutter, men styrte den over.

Strengt rødt kort

John Obi Mikel ble utvist etter 32 minutter. Han fikk ballen langt foran seg midt på banen, Evra gikk inn for å snappe ballen, men ble stemplet av Mikel som gikk inn med knottene først.

Et klart gult kort, men direkte rødt var nok i strengeste laget. Det mente også United-manager Alex Ferguson.

- Jeg har sett utvisningen og den var litt streng. Det var med hensikt og det kunne skadd gutten, men noen dommere ville latt den gå, sa han til Sky Sports.

På overtid av overtiden skrudde Ryan Giggs et innlegg inn med utsiden av foten. Ved første stolpe stupte Carlos Tevez fram og nikket inn sitt første United-mål.

United styrte matchen videre i overtall etter pause.

Grisete av Cole

Etter 73 spilte minutter delte Dean ut et gult kort til Joe Cole - for en forseelse som kunne se mye rødere ut enn Mikels fra første omgang.

Joe Cole ble fraløpt av Cristiano Ronaldo, og kastet seg inn etter portugiseren og stemplet ham på ankelen. Rett og slett en horribel felling.

- Det er rødt kort. Det er slike fellinger som skader spillere. Det ble gult simpelthen fordi de hadde en mann utvist, det kompenserte for den første avgjørelsen.

I stedet tok Chelsea-manager Grant ansvar. To minutter seinere tok han selv Joe Cole av banen og satte inn Claudio Pizarro.

Grei straffe, men ...

To minutter før full tid tuppet Tal Ben-Haim United-innbytter Louis Saha forsiktig i leggskinnet. Saha gjorde maksimalt ut av situasjonen, kastet seg teatralsk ned og fikk straffe. Riktig dømt, men Saha kunne godt fått en liten advarsel for å overdrive fallet.

Straffesparket satte han selv midt i mål, men Cech rakk å kaste seg unna.

Avram Grants øyebryn sank dypere og dypere ned over øynene hans gjennom kampen, og da det hele var slutt strente han rett mot garderoben.

Alex Ferguson måtte nesten småløpe etter ham for å få tatt den nye Chelsea-sjefen i hånda.

- Fornøyd med gutta

Men da Grant ble tv-intervjuet - og hadde snakket av seg den verste frustrasjonen over dommeravgjørelsene - sa han seg fornøyd med spillernes innsats på bakgrunn av den uka de har vært gjennom.

- Jeg er veldig fornøyd med gutta. De ga masse i dag etter det som har skjedd. Jeg synes vi gjorde det bra, og det var ikke en enkel dag. Jeg er stolt av hva spillerne har gjort denne uka. Hvordan de har oppført seg, hvordan de trente, moralen deres.

Nå handler det om å begynne å vinne kamper igjen. Og Grant lover å gjøre det som skal til.

STYGT: Joe Cole slapp unna med denne fellingen av Cristiano Ronaldo. Den så langt rødere ut enn Mikels forseelse i første omgang.
TEVEZ\' FØRSTE: Carlos Tevez stupte inn 1-0 to og et halvt minutt på overtid i første omgang.
POPULÆR: ...og vant trolig noen nye venner på Old Trafford.