Chelsea med langt steg mot Champions League

Tre mål i 2. omgang i 3-0-seieren over Watford førte Chelsea opp på 3.-plass i Premier League.

LANGT STEG MOT CL: David Luiz headet inn Chelseas andre mål mot Watford. Med seieren klatret de blå til en tredjeplass i Premier League. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB scanpix
LANGT STEG MOT CL: David Luiz headet inn Chelseas andre mål mot Watford. Med seieren klatret de blå til en tredjeplass i Premier League. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB scanpixVis mer

Det betyr at mannskapet til Maurizio Sarri har alt i egne hender med tanke på spill i mesterligaen neste sesong. Slår de Leicester borte i siste serierunde, er de garantert plass i neste års mesterliga uavhengig av alle andre resultat, inkludert en eventuell finaleseier for Arsenal i europaligaen.

Slik sett var det svært viktig for de blå at de tok seg forbi Tottenham på tabellen.

To kjappe

Chelsea avgjorde kampen mot Watford på Stamford Bridge tidlig i 2. omgang. Det var Watford som åpnet kampen best og var hvassest i avslutningene. Etter halvspilt 1. omgang kom Chelsea mer med, og også de hadde sine muligheter.

Både 1-0 og 2-0 kom etter cornere. Tre minutter ut i 2. omgang satt den første. Eden Hazard slo først ballen til Pedro og fikk den igjen før han slo innlegget som Ruben Loftus-Cheek headet fint i mål. Den engelske landslagsspilleren startet på benken, men ble byttet inn etter ti minutter spill da Ngolo Kanté måtte ut med strekk.

Tre minutter senere slo Hazard en perfekt corner som David Luiz headet hardt, majestetisk og umarkert rett i mål fra kloss hold. Den var en ellers god Watford-keeper Ben Foster sjanseløs på.

Elegant

Watford var på ny inne i en god periode da Chelsea scoret sitt tredje for dagen. Pedro sendte Gonzalo Higuaín alene igjen, og den rutinerte argentineren flikket ballen fint for Foster til 3-0.

Chelsea har ett poeng å gå på ned til Tottenham på 4.-plass. Tottenham avslutter sesongen med hjemmekamp mot Everton.