Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea med Mourinho-innrømmelse: - Det var direkte splid

Forklarer sparkingen.

UTEN JOBB: José Mourinho fikk i dag sparken som manager i Chelsea. Nå forklarer klubben hvorfor. Foto: AP / Alastair Grant / NTB Scanpix
UTEN JOBB: José Mourinho fikk i dag sparken som manager i Chelsea. Nå forklarer klubben hvorfor. Foto: AP / Alastair Grant / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): José Mourinho fikk i dag fyken som manager i Chelsea etter en grusom innledning på sesongen. Det meste tilsier at Guus Hiddink nå ta over londonklubben, men bare på midlertidig basis.

Mourinho, som dekket seg til da han forlot klubbens treningsfelt i Cobham utenfor London tidligere i dag, har fortsatt ikke uttalt seg om sparkingen til pressen, men nå i kveld forklarer klubben hvorfor portugiseren måtte gå.

- For å beskytte klubben Chelseas tekniske direktør, Michael Emenalo, som var med og tok beslutningen om å sparke Mourinho, peker på at det først og fremst var de grusomme resultatene som ble Mourinhos bane i klubben denne gangen.

- Det er åpenbart at kontrakten tilsier at det som skjedde i dag ikke var planlagt. Det var en beslutning som ble tatt for å beskytte klubbens interesser, sier han til Chelseas offisielle hjemmeside.

- Selv om vi har sterke følelser for ham det gjelder - som har gjort så mye for klubben - så er realiteten at Chelsea Football Club er i trøbbel. Resultatene er ikke gode. Det er åpenbart at det var direkte splid mellom manageren og spillerne. Vi følte at det var på tide å gjøre noe, sier den tidligere nigerianske landslagsspilleren videre.

Dermed innrømmer klubben at de langvarige ryktene om dårlig stemning mellom Mourinho og deler av spillergruppa stemmer.

FORKLARER: Chelseas tekniske direktør, Michael Emenalo, forklarer i et intervju hvorfor Mourinho fikk sparken. Foto: REX Shutterstock / NTB Scanpix
FORKLARER: Chelseas tekniske direktør, Michael Emenalo, forklarer i et intervju hvorfor Mourinho fikk sparken. Foto: REX Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Mourinho gikk selv hardt ut mot Chelsea-spillerne etter tapet mot Leicester mandag, og hevdet at arbeidet hans ble forrådt.

- Veldig vanskelig Emenalo sier videre at det uansett var et tøft valg å kvitte seg med mannen som mange mener er verdens beste fotballtrener.

- Det var en veldig vanskelig beslutning, men en til det beste for klubben. Chelsea er en av verdens største fotballklubber, og nå er klubben ett poeng over nedrykkstreken i Premier League, og det er ikke godt nok, sier han.

Emenalo minner samtidig om at dagens spillertropp er mer eller mindre den samme som vant ligaen og ligacupen forrige sesong. Han ber nå spillerne gå ut på banen i de neste kampene og ta sin del av ansvaret for at Chelsea snur skuta.

- Nå handler det om å få klubben oppover på tabellen, sier han.

- Har planlagt Når «Chelsea TV» - som ikke overraskende holdt seg langt unna kritiske spørsmål - spør om hva som nå vil skje, er svaret:

- Man er ikke en storklubb hvis man ikke har planlagt for situasjoner som denne. Vi er en storklubb som har flere gode trenere i støtteapparatet allerede, så det skal nok gå greit (mot Sunderland, journ.anm.) på lørdag. Vi har kompetente folk som kan være med å forberede laget mot kampen, sier Emenalo.

- Klubben jobber samtidig knallhardt og aktivt for å ta hånd om managersituasjonen så fort som mulig, legger han til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media