Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Chelsea med rekordbud på Robinho

Men Ronaldo kan velte overgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fotball-Europa kan være på randen av et overgangssirkus som kan utløse en dominoeffekt av spillere som kan komme til å skifte beite i løpet av oppkjøring til seriestart i de store ligaene.

Mannen som kan utløse det hele er Real Madrids brasilianske ballartist Robinho som den nyansatte Chelsea-manageren Luiz Felipe Scolari skal være villig til å gjøre et stort innhogg i Roman Abramovitsj\' velfylte bankkonto for å skaffe seg.

Madrid-korrespondenten til vanligvis pålitelige The Guardian, skriver i dag at Real Madrid i øyeblikket vurderer et bud på smått utrolige 48 millioner pund, eller nærmere 500 millioner kroner, for den tidligere Santos-spilleren.

På tross av at spilleren selv offentlig har uttalt at han kun har tankene rettet mot å forsvare La Liga og utfordre den engelske dominansen i Champions League med de doble spanske seriemesterne, skal han på bakrommet ha gjort det klart overfor klubbledelsen at han er misfornøyd med å ha blitt brukt som åte for å overbevise Manchester United til å selge Cristiano Ronaldo.

Føler seg ikke verdsatt

Real Madrids nøling med å tilby brasilianeren en ny kontrakt, skal også ha vært en medvirkende årsak til at Robinho i går skal ha møtt sportsdirektør Predrag Mijatovic sammen med agenten sin for å erklære at han ønsker å spille under Scolari i Chelsea.

Dette skal ha fått varsellampene til å blinke på Stamford Bridge, og Chelsea-direktør Peter Kenyon skal ha vært rask med å fikle fram telefonrøret og ringe inn et bud til styrerommet på Santiago Bernabeu.

- Madrid har ikke verdsatt ham som han fortjener, og jeg liker ikke det faktum at de har forsøkt å involvere ham i Ronaldo-jakten. Penger er ikke noe tema for oss. Hva som betyr noe for oss er at Robinho ønsker å forlate klubben og spille for Scolari i Chelsea, er spillerens agent Wagner Ribeiro sitert på av blant annet BBC.

REKORDDYR BALLKUNSTNER: Dersom Chelsea skulle lykkes i å hente Robinho, blir den lille brasilianeren den dyreste spilleren i Premier Leagues historie. Her scorer han mot Real Zaragoza på tampen av fjorårssesongen. Foto: Reuters/Scanpix
REKORDDYR BALLKUNSTNER: Dersom Chelsea skulle lykkes i å hente Robinho, blir den lille brasilianeren den dyreste spilleren i Premier Leagues historie. Her scorer han mot Real Zaragoza på tampen av fjorårssesongen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Ribeiro og Kenyon skal ha møttes tre ganger forrige uke, og Roman Abramovitsj skal også ha engasjert seg i forhandlingene, og partene skal også ha kommet til enighet om de personlige betingelsene rundt en femårskontrakt. I kjølvannet av dette la Chelsea inn et bud på i overkant av 300 millioner kroner, som ble avslått, før et nytt bud skal ha tikket inn i går.

Real Madrid skal imidlertid være uvillige til å selge så lenge situasjonen rundt Cristiano Ronaldo forblir uavklart. Både The Guardian og Setanta Sports framhever at ledelsen på Santiago Bernabeu ikke vil risikere å pådra seg supporternes vrede dersom man både selger Robinho og mislykkes i å hente Ronaldo.

Sikler etter Berbatov

På Old Trafford står derimot jakten på Tottenhams Dimitar Berbatov høyere på gjøremålslista enn å diskutere framtiden med Cristiano Ronaldo, som fortsatt befinner seg på ferie etter ankeloperasjonen som sannsynligvis setter ham ut av spill i tre måneder.

Likevel skal det ikke være hold i gårsdagens rapporter om at Champions League-vinnerne hadde kommet til enighet med Tottenham om en overgang til en verdi av 28 millioner pund.

«Hoffreporter» Stuart Mathieson i Manchester Evening News skriver i dag at Berbatov står øverst på sir Alex Fergusons ønskeliste, men klubben har ennå ikke lagt inn noe bud på den elegante bulgareren. Klubbdirektør David Gill har heller ingen intensjoner om å betale noen «blodpris» for å overtale Tottenham til salg.

Spurs-manager Juande Ramos antydet i januar at klubben ville kreve rundt 30 millioner pund for å frigi spisstjernen.

Vil til United

image: - Chelsea med rekordbud på Robinho

Skulle United lykkes i sine fremstøt mot London-klubben, skal det etter sigende ikke være vanskelig å overtale Berbatov til å flytte på seg. Det stadfestes av hans tidligere sjef Martin Jol, som nå er i Hamburg.

- Jeg hadde bestandig et godt forhold til Dimitar, men problemet var at han ville til United. Han hadde bestemt seg, og det var ingenting jeg kunne gjøre med det, sier Jol.

Tottenham er i likhet med Real Madrid lite lystne på å selge en av sine viktigste spillere med mindre erstattere blir hentet inn.

White Hart Lane-laget er kanskje den klubben som har blitt satt i forbindelse med flest spillere denne sommeren, og britisk presse mesker seg med spillere som Barcelona-spiss Samuel Eto\'\'o, EM-stjernen Andrej Arsjavin, Espanyols Luis Garcia og Blackburn-spillerne Roque Santa Cruz og David Bentley som mulige navn en Berbatov-overgang kan komme til å finansiere.

Dagens Ronaldo

Supertabloiden News of the World kommer opp med dårlig nytt for Real Madrids store, portugisiske drøm. Det skal nemlig ikke bare være Robinho blant Real-spillerne som står i veien for en overgang.

Gjennom sin sedvanlige skruppelløse og skitne grafsing i folks privatliv og med tvilsom sannhetsgehalt, bringer avisen nyheten om at Sergio Ramos hadde intimt samvær med Cristiano Ronaldos nåværende kjæreste like før de to ble sammen.

- Han er en sjalu type, og hun har holdt det hemmelig for ham fordi det hører fortiden til. Sergio er en spøkefugle, og det siste hun ønsker er at han skal ønske Cristiano velkommen til Madrid med å overbringe budskapet om at han allerede har hatt kjæresten hans til sengs, sier en angivelig venninne av Ronaldos kjæreste til News of the World, og kommer dermed Sergio Ramos i forkjøpet.

Like lite pålitelige The Sun skriver at Ramos\' angivelige eventyr skal ha fått Ronaldo til å dumpe kjæresten Nereida Gallardo, i frykt for ydmykelsen som muligens ville ha ventet om United-stjernen blir Real Madrid-spiller.

REAL(T) TROFÉ:</B> Cristiano Ronaldo står høyt i kurs på Santiago Bernabeu, men Manchester United vil ikke selge, noe som kan velte en overgang for Robinho til Chelsea.
HOSTER OPP PENGER: Peter Kenyon (t.v.) og Roman Abramovitsj er villige til å strekke seg langt for å sikre seg Robinho.
EKSPORTARTIKKEL: Dimitar Berbatov er en verdifull, bulgarsk eksportartikkel. Her poserer spisstjernen med landets utenriksminister Ivailo Kalfin. Får man snart se en lignende oppstilling hvor Kalfin er erstattet med sir Alex Ferguson og drakta er rød?
TROFÉGLAD: Sergio Ramos skal ifølge <a href="http://www.newsoftheworld.co.uk/0607_ronaldo_rammed.shtml">News of the World</a> ikke bare ha vært intim med EM-trofeet det siste året.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!