Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea mener dommeren brukte rasistisk språkbruk mot to spillere

Nå klager de inn dommer Mark Clattenburg til Englands fotballforbund etter kampen mot Manchester United.

UPASSENDE SPRÅKBRUK: Mark Clattenburg var en upoulær mann blant Chelsea-fansen på Stamford Bridge i kveld. Nå klages han inn til FA. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB scanpix
UPASSENDE SPRÅKBRUK: Mark Clattenburg var en upoulær mann blant Chelsea-fansen på Stamford Bridge i kveld. Nå klages han inn til FA. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB scanpix Vis mer

Chelsea var lite fornøyd med dommeren under kampen. Mark Clattenburg ga både Branislav Ivanovic og Fernando Torres rødt kort. United vant 3-2 og tok sin første seier på Stamford Bridge på ti år.

- Vi har levert en klage til Premier Leagues kampdelegat om upassende språkbruk av dommeren mot to av våre spillere i to forskjellige hendelser, sier en talsperson fra Chelsea.

Klagen vil bli sendt videre til fotballforbundet.

Ifølge The Guardian skal det dreie seg om rasistiske ytringer mot to av spillerne. Selv om Chelsea ikke oppga identiteten til de to spillerne, skal den ene være John Obi Mikel, etter det avisa erfarer.

Mark Clattenburg var ikke tilgjengelig for kommentar etter kampen, men skal være klar over beskyldningene.

- Vi er klar over beskyldningene og de vil bli behandlet med ytterste seriøsitet. Mark Clattenburg vil samarbeide, og ønsker å få en klarhet i denne saken. Ingen ytterligere kommentar vil komme før episoden er ferdig etterforsket, skriver den engelske dommerledelsen i en uttalelse.

(NTB/Dagbladet)