Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea mobbet United før kveldens batalje. Nå er deler av meldingen fjernet

«Det har løftet dem hele veien fra sjetteplass til sjetteplass».

VENNLIG MOBBING: Chelsea har seinere fjernet deler av meldingen som ble lagt ut på klubbens hjemmesider. Foto. John Walton / PA / NTB Scanpix
VENNLIG MOBBING: Chelsea har seinere fjernet deler av meldingen som ble lagt ut på klubbens hjemmesider. Foto. John Walton / PA / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Manchester United har ikke tapt på 17 ligakamper, og står bokført med like mange tap (tre) som ligaleder Chelsea og serietoer Tottenham.

Likevel er ikke de røde plassert høyere enn nummer seks i Premier League. I kveld møtes Chelsea og Manchester United i FA-cupens kvartfinale på Stamford Bridge, og i den anledning klarte ikke Chelsea å dy seg.

På fredag kunne du lese følgende på den offisielle hjemmesiden til London-laget:

«Mandagens cupmotstander kan glede seg over en lang rekke ubeseirede kamper som strekker seg tilbake til oktober. Det har løftet dem hele veien fra sjetteplass til sjetteplass. Det forrige tapet var selvfølgelig på Stamford Bridge. Pedros scoring etter 29,6 sekunder i 4-0-triumfen er fortsatt det raskeste målet i ligaen denne sesongen».

Men i dag er det en del som er utelatt, nemlig denne setningen: «Det har løftet dem hele veien fra sjetteplass til sjetteplass». Det er tydelig at skribenten fikk litt kalde føtter, kanskje med tanke på at saken ble omtalt i engelske medier, deriblant Daily Mail og The Independent.

FJERNET: Setningen er i dag fjernet fra Chelseas hjemmesider. Foto: Chelsea FC
FJERNET: Setningen er i dag fjernet fra Chelseas hjemmesider. Foto: Chelsea FC Vis mer

Hevet seg én plass

Fakta er uansett dette: Manchester United har ikke tapt siden stortapet mot nettopp Chelsea 23. oktober. Da lå klubben på sjuendeplass. Siden har det blitt ni seire og åtte uavgjort.

Det er disse poengdelingene som gjør at José Mourinhos mannskap ikke er høyere plassert i ligaen. Trøsten får være at spillet ser mye bedre ut enn tidligere i sesongen.

Manchester United er regjerende FA-cupmester, men skal få det tøft med å vinne igjen denne sesongen. De røde djevlene har kun vunnet 3 av 20 kamper på Stamford Bridge siden 2000.

Manchester United er også inne i en periode med fire kamper på elleve dager. De hadde blant annet en lang reise til Russland før møtet med Rostov i Europa League.

- Det som er vanskeligst er å finne tid til å jobbe, og de har tid til å jobbe, svarer Mourinho på spørsmål om hvor vanskelig det er å vinne Premier League i sin første sesong.

Chelsea-fordel

Chelsea har ikke deltatt i Europa denne sesongen etter en begredelig fjorårssesong. Det mener Mourinho er en fordel for gamleklubben.

- Det er min feil og spillernes feil (at de har kommet langt i Europa League journ.anm.), men realiteten er at han er i en situasjon der han har tid til å jobbe, å hvile, tid til å slappe av, tid til å koble av, tid til å reise, tid til ferie, tid til å reise til USA i noen dager, sier Mourinho, som peker på at Liverpool også hadde den fordelen at de ikke spilte i Europa, da de tapte ligagullet noen kamper før slutt til Manchester City.

Likevel vil Mourinho gi Chelsea skryt, og presiserer at han ikke har noen vonde følelser overfor sin tidligere arbeidsgiver. Portugiseren innrømmer også at FA-cupen ikke har førsteprioritet denne sesongen.

Vinneren av Europa League vil få en Champions League-plass neste sesong, og Manchester United er på ingen måte sikret en topp 4-plassering som vil gi samme plass.

- Det er bare en vanlig kamp for meg. Blir jeg mer lei meg dersom vi taper mot Chelsea enn et annet lag? Nei. Blir jeg gladere om vi vinner mot Chelsea enn et annet lag? Nei, sier Mourinho, som likevel lover å stille med et sterkt lag.

Jager rekord

Chelsea-manager Antonio Conte mener Manchester United har en veldig god stall, og at det blir en tøff kamp i kveld.

- Jeg mener Manchester United, sammen med City, har den beste stallen i ligaen. Fordi de har mange spillere med fantastisk talent og mye vinnererfaring. Og det vil bli en tøff kamp både for oss og dem, sier Conte før kveldens kamp ifølge BBC.

Chelsea jager på sin side klubbens 13. strake hjemmeseier i alle turneringer. Det vil i så fall være ny rekord. Tre ganger har de blå vunnet 12 hjemmekamper på rad, og den ene gangen var det med José Mourinho ved roret.

Arsenal, Tottenham og Manchester City er de øvrige semifinalelagene. Semifinalene trekkes etter kampen i dag.

Chelsea - Manchester United spiller 20.45 i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media