OMSTRIDT: Liverpool-spillerne varmet opp i t-skjorter til støtte for rasismedømte Luis Suarez, men ikke alle syntes lojaliteten ble vist på den beste måten.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
OMSTRIDT: Liverpool-spillerne varmet opp i t-skjorter til støtte for rasismedømte Luis Suarez, men ikke alle syntes lojaliteten ble vist på den beste måten.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

Chelsea nekter spillerne å bruke Terry-skjorter

- Verken passende eller nyttig, mener klubben.

Fotballstudio kl. 14: Chelsea - Fulham

(Dagbladet): Liverpool måtte tåle kritikk etter at spillerne varmet opp til kampen mot Wigan med t-skjorter til støtte for rasismedømte Luis Suarez forrige uke.

Samtlige spillere kom ut til oppvarmingen iført hvite T-skjorter med et bilde av spissen på fronten og navnet og nummeret hans bak, og også manager Kenny Dalglish hadde på seg trøya da han ble intervjuet av Sky Sports før kampen.

Nå har det kommet ut at også Chelsea-spillerne ønsket å støtte sin rasismeanklagede kaptein, John Terry, med en liknende markering, skriver Sky Sports.

Upassende
Deler av stallen og staben ønsket å bruke t-skjorter for å vise at også de står bak sin lagkamerat, men det ble avvist av klubben.

- Vi kjenner til at ideen ble diskutert blant deler av spillerne og de ansatte. Klubben støtter John Terry fullt ut, men synes ikke bruk av t-skjorter er en passende eller nyttig markering av den støtten, sier en talsmann for Chelsea.

John Terry må møte i retten for å svare på rasismeanklagene i februar, og London-klubben skal ikke ha ønsket å gjøre noe som kan oppfattes som provoserende før den anledningen.

Trist
Den gamle stopperkjempen Paul McGrath, med fortid i Manchester United og Aston Villa, var kritisk til Liverpools T-skjortestunt, og det var også Erik Thorstvedt.

OMSTRIDT: Også deler av Chelsea-staben skal ha ønsket at deres spillere varmet opp med Terry-skjorter, men det ble avvist av klubben.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
OMSTRIDT: Også deler av Chelsea-staben skal ha ønsket at deres spillere varmet opp med Terry-skjorter, men det ble avvist av klubben.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

- Som en eks-fotballspiller som har opplevd rasisme gjennom hele karrieren, ble jeg trist av å se Liverpool-spillerne i de T-skjortene i går kveld. Det ville gjort meg mye gladere om de hadde gått med T-skjorter om antirasisme, skrev McGrath på Twitter.

- Jeg forstår at de har behov for å støtte ham, for Suarez er en fyr som i utgangspunktet får mye dritt og som blir pepet ut allerede. Jeg tror ikke nødvendigvis at det vil bli verre av denne saken. Men når de kjører disse T-skjortene, får man nesten inntrykk av at dette er en fyr som ikke helt greier å takle dette på egne bein. Nå kjørte de et stunt, OK, men det er grenser for hvor mye de skal gjøre ut av det, sa Erik Thorstvedt til Dagbladet.

Chelsea møter Fulham kl. 14 i dag, altså uten John Terry-trøyer, men trolig med kapteinen i midtforsvaret fra start.