Chelsea nektes spillerkjøp i to overgangsvinduer

London-klubben må vente til sommervinduet 2020 med å hente spillere. Nå skal de anke dommen fra FIFA.

MÅ KLARE SEG SELV: Chelsea kunne juble for avansement i Europa League i går, men disse gutta må klare seg selv framover. De må vente til sommeren 2020 med å kjøpe spillere igjen. Foto: Action Images via Reuters/Tony O'Brien
MÅ KLARE SEG SELV: Chelsea kunne juble for avansement i Europa League i går, men disse gutta må klare seg selv framover. De må vente til sommeren 2020 med å kjøpe spillere igjen. Foto: Action Images via Reuters/Tony O'Brien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge FIFA får ikke Chelsea handle spillere de to neste overgangsvinduene. Det er med andre ord snakk om overgangsvinduene sommeren 2019 og januar 2020.

Det melder FIFA på Twitter og på sin egen nettside.

Grunnen er at Chelsea har kjøpt spillere under 18 år. London-klubben har også fått en stor bot, på 600 000 sveitsfranc, som er cirka 5 millioner kroner.

FIFA har etterforsket klubben og blant annet overgangen til Lyon-spiss Bertrand Traore, som offsielt ble hentet til Chelsea i 2013.

Det engelske fotballforbundet (FA) har også fått bot, på rundt 4 millioner kroner.

Det er ikke første gang en europeisk storklubb har blitt nektet å kjøpe spillere. For noen år siden skjedde det sammed med Barcelona. Katalanerne anket, men FIFA avviste anken.

Chelsea hadde tre dager på seg til å anke, men har allerede sagt at de kommer til å gjøre det i løpet av kort tid. I en offisiell uttalelse skriver Chelsea at de respekterer FIFAs arbeid, men at de samtidig er «ekstremt skuffede».

Overgangsnekten gjelder for øvrig ikke klubbens kvinnelag. Der er de norske landslagsspillerne Maren Mjelde og Thorisdottir.

Har slitt

Trener Maurizio Sarri og gutta hans har ikke hatt noen stor sesong så langt. Etter en meget sterk sesongstart har de slitt den siste tiden. De tok seg riktig nok videre til 1/8-finale i Europa League i går etter 5-1-seier mot Malmö sammenlagt, men det var forventet.

I serien handler alt om å kapre den viktige fjerdeplassen som gir Champions League neste sesong. Akkurat nå er Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i førersetet, ett poeng foran Arsenal på 5. plass og Chelsea på 6. plass.

Søndag kan Sarri vinne sin første tittel som trener når Chelsea møter Manchester City i ligacupfinalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer